Atlétika
Nemes Rita

Tapadunk a Kaposvárra (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.11.25 Frissítve: 2018.11.25 Röplabda

Csapatunk győzelemmel hangolt a Magyar Kupa negyeddöntőjére.

MTK Budapest–Budaörsi DSE 3:0 (14, 20, 13)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Soltész, Tillmann

MTK Budapest: Vezsenyi 5, Borsos 3, Kotormán 2, Kis R. 7, Godó 12, Takács D. 11
Csere: Nagy Fanni (liberó), Lesi 1, Szerényi 3, Kiss G. 5
Vezetőedző: Tóth Gábor

Budaörsi DSE: Radomszki 10, Juraszik 2, Tóth E. 17, Molnár A. 3, Balabás 3, dr. Szabó K. 4
Csere: Maurer (liberó), Pisák 3, Földi
Vezetőedző: Fekete Krisztina

A női röplabda NB I 10. fordulójában csapatunk a Budaörsi DSÉ-t látta vendégül. A két együttes októberi meccsét Tóth Gábor tanítványai nyerték 3:0-ra, és vezetőedzőnk ezúttal is a győzelmet tűzte ki célul.

A mérkőzés előtt Nyári Virág köszöntötte november hónap legjobb utánpótlás-játékosait: Kökény Nórát, Szatmári Lillát (junior), Dányi Lucát (serdülő), Barabács Kincsőt, Kardos Mirát, Mészáros Nórit (gyermek), Antosz Leát (mini), Sass Lénát és Tóth Pannit (szupermini). Ezzel azonban még nem ért véget az ünneplés: szakosztályvezetőnk elbúcsúztatta a profi röplabdától a nyáron visszavonuló Kötél Zsanettet, aki az előző szezonban – csapatkapitányként – klubunkat erősítette.

Az első pár tapogatózó labdamenet után, 5-4-et követően kezdtük lerázni a Budaörsöt. Fekete Krisztina előbb 8-4-nél, majd 22-14-nél kért időt, de a mieink szerencsére nem hagyták kizökkenteni magukat, ráerőltették akaratukat az időnként megilletődöttnek tűnő vendégekre, és végül simán nyerték az első szettet (25-14).

A második játszma előtt mintha nem csak térfelet, de szerepet is cseréltek volna a csapatok: a Budaörs magabiztos, agresszív játékkal rukkolt elő, míg a mieink rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek. Tóth Gábor előbb cserékkel igyekezett felrázni övéit, majd 4-10-es állásnál első idejét is kikérte. Nem tudni pontosan, mi hangzott el, de bevált: 11-11-nél értük utol ellenfelünket, majd 18-17-nél már a vezetést is át tudtuk venni – először a játékrész során. Innen már kitartott Takács Dorotiék lendülete, végül behúzták a második szettet is (25-20).

A harmadik játszma is kiegyenlített játékkal kezdődött, 9-8 után jött egy 7-0-ás sorozat, amellyel gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzés végkimenetelét. A vendégek persze nem adták fel, meg kellett izzadnunk minden egyes pontért, de végül alig 58 perc alatt megnyertük a meccset (25-13).

Csapatunk tehát továbbra is tapad az NB I listavezetőjére, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetemre, és önbizalommal telve készülhet a szerdai, Jászberény elleni Magyar Kupa negyeddöntőre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!