Atlétika
Szabó Beatrix

Tanulságos vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.07.25 Frissítve: 2020.07.25 Kézilabda

Még nem állt össze a védekezésünk, megérdemelten nyert az Alba Fehérvár KC.

MTK Budapest–Alba Fehérvár KC 29-33 (13-17)
Elektromos-csarnok
Vezette: Hargitai, Markó

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari 3, Dakos 3, Szabados, Szöllősi-Zácsik 7, Marincsák 2, Pelczéder 3
Csere: Győri – Szekerczés 1, Pál T. 5 (2), Sallai 1, Gerháth F. 1, Juhász E. 1, Sári 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Alba Fehérvár KC: Dányi – Szarka 3, Gerháth K. 3, Triscsuk 2 (1), Bardi 4, Afentaler 10 (2), Töpfner 5 (2)
Csere: Pijevics – Boldizsár, Varga E. 1, Rózsás, Utasi 2, Háfra 3, Besszer, Sztankovics
Vezetőedző: Deli Rita

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5

Az Alba Fehérvár KC ellen játszotta második félkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk. A szombat délutáni összecsapást sajnos csak a pályán kívülről nézhette végig fiatal beállónk, Ferenczy Petra, aki még a csütörtöki edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást.

Deli Rita tanítványai kezdték jobban a mérkőzést, nem utolsósorban Dányi Bernadett védéseinek köszönhetően, aki eleinte sok fejtörést okozott a mieinknek. A 12. percben, 3-6-os állásnál Golovin Vlagyimir magához is hívta játékosait, hogy rendet tegyen a fejekben. Sajnos az időkérést követően sem változott döntően a játék képe, továbbra is élesebbnek tűnt az FKC, igaz, Szöllősi-Zácsik Szandra átlövéseivel még így is rendre meggyűlt a vendégek baja. A játékrész derekán aztán kvázi sort cserélt vezetőedzőnk, beállt Pál Tamara, Gerháth Fanni, Sári Barbara és Juhász Eszter is, és a vérfrissítésnek meg is lett az eredménye: a 19. percben előbb kiegyenlítettünk, majd át is vettük a vezetést. Nem örülhettünk azonban sokáig, a hajrához közeledve már három gól volt a vendégek előnye, Dányiba továbbra is sokszor beletört a bicskánk (13-17).

A második félidő elején továbbra is a Fehérvár dominált, alig pár perc után már hatgólosra nőtt a vendégek előnye. A folytatásban sajnos még tovább nyílt az olló, egyszerűen minden jó megoldásunkra jutott legalább két technikai hiba, amit ellenfelünk szinte mind meg is büntetett. Futottunk becsülettel az eredmény után, de ez felőrölte játékosaink erejét, és bár a hajrában faragtunk valamelyest a hátrányunkból, igazán szorossá már nem tudtuk tenni a meccset (29-33).  

Ha elfogadjuk a tételt, hogy az edzőmeccsek egyik fő célja a lehetséges hibák, illetve fejlesztendő területek feltérképezése, akkor a szombati mindenképpen rendkívül hasznos mérkőzés volt. Persze nincs ok a csüggedésre, folytatás jövő héten a Kisvárda ellen!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!