Atlétika
Szabó Beatrix

Tanulságos vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.11 Frissítve: 2018.11.11 Röplabda

A veretlenek csatáját a rutinosabbnak bizonyuló Kaposvár nyerte.

MTK Budapest–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1:3 (–19, 22, –22, –20)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Mezei, Pőcze

MTK Budapest: Kotormán 1, Kiss G. 18, Borsos 5, Vezsenyi 16, Takács D. 12, Kis R. 8
Csere: Nagy F. (liberó), Szerényi 2, Lesi 1, Kökény
Vezetőedző: Tóth Gábor

1. MCM-Diamant KE: Császár 5, Vacsi 13, Csesljár 2, Iricsanyin 24, Harmath 4, Miklai 18
Csere: Hegyi (liberó), Kanizsai (liberó), Héri 2
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Az NB I Liga 7. fordulójában a listavezető 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem látogatott a Városmajorba. A somogyiak – Tóth Gábor tanítványaihoz hasonlóan – 18 pontot gyűjtöttek első hat meccsükön, csak jobb szettarányuknak köszönhetően előzték meg mieinket. Vezetőedzőnk ezúttal sem számíthatott a kisebb betegséggel küzdő Godó Pannira, aki a lelátóról izgulta végig az ősz rangadóját.

Nem kezdtük rosszul a meccset, 9-10-ig fej-fej mellett gyűjtötték a pontokat a csapatok. Ezt követően egy 7-0-s rohammal meg tudtak lépni a vendégek, hiába kért időt kétszer is Tóth Gábor. A rutinos, magyar válogatott játékosokkal felálló Kaposvár azonban nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, magabiztosan nyerte az első játszmát (19-25).

A második szettet álomszerűen kezdtük: Szasa Nedeljkovics előbb 5-1-nél, majd 11-5-nél kért időt. Bár a folytatásban a vendégek fel tudtak zárkózni, sőt, 18-19-nél még a vezetést is átvették, a hajrában végül higgadtabbak tudtunk maradni, és egyenlítettünk (25-22).

A harmadik játszmában sajnos ismét ránk tudta erőltetni akaratát a Kaposvár: elsősorban Nevena Iricsanyin és Miklai Zsanett állította megoldhatatlan feladat elé mieinket. 13-13-ig tudtuk tartani a lépést a vendégekkel, aztán a folytatásban végig 2-3 pontos hátrányból üldöztük a őket, mindhiába (22-25).

A negyedik szettben Tóth Gábor 1-4-nél és 5-11-nél is időkéréssel igyekezett felrázni hitehagyottnak tűnő tanítványait, de a somogyiak öt pontnál közelebb már nem engedték mieinket, így végül három ponttal távozhattak a Városmajorból (20-25).

Csapatunk legközelebb november 18-án, a Gödöllő otthonában lép pályára.

Tóth Gábor:A látottak alapján nem vagyok csalódott, jól felkészültünk és jól küzdöttünk. A Kaposvár tapasztaltabb játékosokkal érkezett, és ezt a döntő szituációkban kamatoztatni tudta.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!