Atlétika
Jankovics Dániel

Szoros győzelmek (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.06.07 Frissítve: 2018.06.07 eSport

Hat pontot szereztünk a TCE ellen.

Csapatunk a Titanium Cloud eSport ellen lépett pályára a bajnokság hajrájában. Az első mérkőzésen Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Divi, Rácz Bandi, Bazsi – Pedro összeállításban érkeztünk.

MTK Budapest eSport–Titanium Cloud eSport 3-2

Az első labdaérintésektől nyílt volt a mérkőzés, a 3. percben Divi távoli lövését mentették szögletre, a 6. percben Pedro fejéről vette le a labdát a kapus. A 10. percben ismét csatárunk került helyzetbe, de kibillentették lövés közben, így sarokrúgás következett, amiből nem veszélyeztettük a kaput. 

A 20. percben már a hálóból kellett a labdát kivenni. Kárpáti lövése a védelemről Pedro elé pattant, csatárunk 14 méterről bombázott a rövid kapufa mellé, megszerezve csapatunknak a vezetést.

A 25. percben Divi lövése pattant ki a kapusról, a védők kapcsoltak, és a mezőnybe szabadítottak fel. A 29. percben a semmiből egyenlített a főleg védelemre berendezkedő TCE, Aranyhaj 19 méterről mutatós találatot szerzett a jobb felsőbe.

A gólváltást követő eseménytelenséget a 43. percben csapatunk törte meg. Pedo szerzett labdát a kaputól 20 méterre, a védelem nem volt stabil, így Divi zavartalanul lőhetett 18 méterről a bal alsóba.

Az első játékrész hosszabbításában Latyak fejesét a gólvonalról rúgta ki ellenfelünk kapufánál helyezkedő védője. A hármas sípszót várva védelmünk mögé ívelték a labdát a TCE játékosai, és az Aranyhaj elől tisztázni próbáló Balásfalvi saját kapujába bólintotta a labdát, így döntetlennel érkezett el a szünet.

A második játékrészt jobban kezdte a TCE, de Ciprus eszén nem jártak túl, majd gyors kontrából Divi alakított ki veszélyes helyzetet, sikertelenül. Az 57. percben ismét Divi lőtt, a labda lepattant Majorosi elé, aki a védők mögött találta magát, igazított egyet, majd a jobb alsóba bombázott, ezzel ismét megszerezve a vezetést.

A mérkőzés ezt követően a várt mederben zajlott, kockáztatott ellenfelünk, mi főleg kontrákból építettünk helyzeteket, de ezekből végül komoly nem alakult ki, így három pontot szereztünk az első mérkőzésen.

Titanium Cloud eSport–MTK Budapest eSport 1-2

A második mérkőzésen cseréltünk, Bazsi helyett Kevinho játszott a bal szélen. A harmadik percben magunkhoz ragadhattuk volna a vezetést, de Majorosi szólója után Divi nem talált kaput. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfeleinket, akik csak szórványosan jutottak el tizenhatosunkig. 

A 16. percben újabb rohamot vezettünk, Divi lábáról lövés közben vették le a labdát, a felszabadítást Kevinho lefülelte, Kárpátinak passzolt, aki középen megtalálta támadó-középpályásunkat. Divi váratlan csellel két védőt küldött el, szembekerült a kapuval, és magabiztosan, külsővel a hosszú alsóba lőtt.

Hiába adódott több helyzetünk, a félidőig nem változott az eredmény, az egygólos előny pedig izgalmas utolsó félidőt vetített előre. 

Az 58. percben érkezett az újabb gól, amiben Kevinho főszerepet vállalt, tökéletesen ívelt a hosszú oldalra, ahol Majorosi zavartalanul lőhetett a kapuba. Kétgólos hátrányban több rizikót kellett vállania a TCE-nek, ami végül eredményt is hozott a 74. percben. Balról érkezett a beadás, Ciprus karaktere nem ugrott a labdáért, ami így a jobb szélről behúzódó támadóhoz került, ő középen Aranyhajnak passzolt, a TCE csatára pedig nem hibázott az üres kapura lőve.

Percekkel később lehetőségünk volt visszaállítani a kétgólos előnyt, de Majorosi lövését ezúttal védte a kapus. A hajrában csapkodóvá vált a játék, egyik csapat sem jutott el gólhelyzetig, rengeteg hiba csúszott az utolsó passzokba, hiszen mindkét csapat számára fontos pontok forogtak kockán, az eredmény azonban nem változott, így hat ponttal zártuk a fordulót.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!