Kézilabda
Török Lilly

Szoros győzelemmel zártunk, a hetedik helyen végeztünk

Publikálva: 2017.05.07 Frissítve: 2017.05.07

A Debreceni Kosárlabda Akadémia utánpótlás csapata ellen nagy hátrányból fordított együttesünk az U20-as országos döntőn.

Debreceni EAC U20 - MTK Törökbálint U20  76-78 (26-16, 20-18, 18-26, 12-18)

Budapest, Sport11 Sportcentrum

Statisztikai lap

A hetedik helyért vívott mérkőzésre Szarvas Gábor vezetőedző Szántó Andrást nevezte, így viszont a szabályok értelmében Mohay Péter nem lehetett keretben. Szinte az egész mérkőzésen a Debrecen vezetett, az első negyed után 26-16, a félidőben 46-34 volt az állás.

Sőt, a második félidő első perceiben tovább nőtt a különbség, már 18 pont is volt a hátrányunk (54-36). A harmadik negyed utolsó öt perce viszont igen jól alakult számunkra, egy 4-17-es periódussal négy pontra felzárkóztunk a záró játékrész megkezdése előtt (64-60).

A negyedik negyedben megint ellépett a Debrecen (72-63), de a 39. perc végén átvettük a vezetést. Utána még egyszer fordított az ellenfél, de a győzelmet nekünk sikerült megszerezni.

A mérkőzés legjobbja Boinitzer Dávid volt, aki aktívan, harcosan, kitűnően játszott. Ki kell még emelni Bognár Mátyást is, valamint az extra dobóformát mutató Tóth Andrást, aki hat kísérletből öt triplát bedobott, és többször is neki volt köszönhető, hogy egyáltalán versenyben maradtunk.

Győzelmével, a hetedik helyen zárta tehát a tornát utánpótlás-együttesünk. Ha önmagában ezt a tényt nézzük, akkor nagyon büszkék vagyunk és örülünk, hogy az akadémiák csapatai között szerepelhettünk, egymás után a harmadik évben az U20 országos döntő résztvevője volt az MTK Törökbálint. Fiataljaink ismét megmutathatták a tudásukat, és nagyon küzdöttek, partiban voltak minden ellenfelükkel. Egy kis szomorúság is lehet azonban bennünk, mert közel voltunk ahhoz, hogy éremmel a nyakban fejezzük be az országos döntőt vagy legalább még előrébb végezzünk, mint a hetedik hely. Első két mérkőzésünket csak négy ponttal veszítettük el, ráadásul a MAFC ellen nem csak a meccset, hanem a klasszis Horváth Kristófot is, aki arccsont- és orrtörést szenvedett.

Gratuláció illeti minden utánpótlás-játékosunkat és a Szarvas Gábor – Bódi Ferenc edzőpárost az U20-as együttes szerepléséért!

Szoros győzelemmel zártunk, a hetedik helyen végeztünk

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!