Atlétika
Nagy Marcell

Szombaton eldőlhet a sorsunk

Publikálva: 2018.04.26 Frissítve: 2018.04.26 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I utolsó két meccséhez érkezünk. Hétvégén a BEAC otthonában biztosíthatjuk a bennmaradást.

A Playout első három fordulóját követően egy győzelemmel, egy vereséggel, az alapszakaszhoz hasonlóan a tabella 10. helyén áll női kosárcsapatunk.

A BEAC Újbuda elleni, egypontos hazai sikert követően jött a meglepetés. Fekete-fehér riválisunk otthon legyőzte a Vasas Akadémiát, akik múlt hétvégén fájó vereséget mértek ránk.

A körbeverést követően a következő héten jönnek a visszavágók. Jelen állás szerint hat győzelemmel bebiztosította kilencedik helyét  a Vasas, összesítésben egyetlen győzelem különbség van a tízedik, tizenegyedik hely közt.

Így a szombati, BEAC elleni találkozó tétje óriási. Győzelem esetén már két fordulóval a vége előtt bebiztosítja jövő évi NB I-es tagságát Nagy Dóra csapata.

Márpedig erre jó esélyeink vannak, hiszen a 2017/2018-as szezonban mindhárom MTK-BEAC-ot mi nyertünk.

A három mérkőzésből ráadásul a legutóbbi Playout meccsen túl, a januári idegenbeli rangadón is az utolsó negyed előtt még hátrányban voltak lányaink, akik óriási erőt mutattak és fordítottak a hajrában.

Mindhárom alkalommal sikerült hatvan pont felett dobnunk, amire az immáron Vajda Annával felálló BEAC ellen újra biztosan szükségünk lesz. Egyénileg az ex-BEAC-os Szabó Flóra nyújtott kiemelkedőt volt csapata ellen, alapszakaszbeli 10 pontos átlaga fölött dobott a három találkozón, átlagban 14 pont felett.

Nagyon hiányozhat Adamecz Lilla, aki bár játszott múlt szombaton a Vasas ellen idegenben, korábbi fejsérülése miatt még mindig nincs százszázalékos állapotban. Betegség miatt biztosan hiányzik majd U20-as játékosunk Zólyomi Karina is, így az eddigi komoly erősségünknek számító hosszabb cserepadunkra kevésbé számíthatunk.

Nagy Dóra vezetőedző így nyilatkozott a foghíjas keretről és a létfontosságú találkozóról:

– Nyernünk kell! Fontos, hogy eddig minden alkalommal sikerült legyőznünk a BEAC-ot, pedig mindhárom meccs egészen más volt. A lányok pontosan tudják, mit kell tennünk a győzelemért. Hiába vagyunk a szezon legvégére egyre kevesebben, sok sérülés nehezíti a dolgunkat, van bennünk még elég erő, hogy utoljára nyerjünk sorsdöntő helyzetben.

Női kosárlabda NB I Playout 3. mérkőzés / BEAC Újbuda – MTK Budapest

Április 28. 16:00 / Gabányi László Sportcsarnok, 1116 Budapest Hauszmann Alajos utca 5.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!