Karate
Sterck Laura

Szombaton bajnokcsapatainkat ünnepeltük

Publikálva: 2016.06.05 Frissítve: 2016.06.05 U17

A kék-fehérek tizenhét és a tizennégy évesei is nagy örömet szereztek, mindkét csapatunk játékosainak nyakába aranyérem került.

A legidősebbek, a tizenkilenc évesek meccsét elhalasztották ugyan, de így is bronzérmesek, két csapatunk, az U17-es és az U14-es viszont bajnoki címet ünnepelhetett, az U16-os gárdánk pedig karnyújtásnyira van ugyanettől, és az U15-ösök révén is elkönyvelhettük még a nyolcadik helyet. Ez a tömör hétvégi mérleg, de lássuk részletesebben, mi történt az utánpótlás futballszombaton, kezdjük a legidősebbekkel! 

Az MTK Budapest U19-es csapata, a felsőházi rájátszás, ötödik fordulójából elhalasztott találkozóját pótolta volna, fiatalajainknak, a kispesti Bozsik stadionban lett volna jelenése, de a mérkőzést nem rendezték meg. Az U18-as, korosztályos válogatottban szerepelt játékosok hazafelé lekésték a csatlakozást Münchenben, így a mérkőzést kedden délután pótolják. Mivel azonban a dobogó harmadik fokáért folytatott küzdelemben legfőbb riválisunk, a Vasas Kubala Akadémia egygólos vereséget szenvedett Debrecenben, így srácaink, a további összecsapások eredményeitől függetlenül bronzérmes lettek. Gratulálunk!

2016. június 7. 15:00 Budapest Honvéd-MFA – MTK Budapest U19. 

Folytassuk a fiatalabbakkal! A tizenhét és a tizenhat évesek Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián szerepeltek, mindkét csapatunk a korosztályos bajnokságuk felsőházában elmaradt ötödik fordulóját pótolta.

Az MTK Budapest U17-esei, a ZTE akadémistáit fogadták és fölényes győzelmet arattak. Már az első játékrész végén, Palincsár három, valamint Kisari góljaival – ellenfelünknél Szökrönyös volt eredményes – 4-1-es vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben sem sokat lankadt a figyelem, és – hogy ne maradjon le csapattársától – Kisari további két góljával – valamint a zalaegerszegi Németh találatával – 6-2-es kék-fehér siker született, ezzel igazságosan osztozott meg két kiváló futballistánk a gólokon, mindketten hármat-hármat szereztek. Ez a siker annyit jelentett, hogy – mivel közvetlen riválisunk, a Budapest Honvéd-MFA csak döntetlent játszott a Fáy utcában – tizenhét éveseink bajnoki címet ünnepelhettek. Gratulálunk! További részleteket ITT találnak! 

MTK Budapest U17 – ZTE Akadémia 6-2 (4-1).

MTK Budapest U17: Ritzl – Bolla, Szabó Zs., Adorján, Berdó – Dencinger, Lustyik, Palincsár – Kisari, Schaffer, Szuhodovszki. 

Cseréink: Kugli, Szekeres, Bacsó.

Gólszerzőink: Palincsár (3), Kisari (3).  

Az agárdi, másik összecsapáson az MTK Budapest U16-os csapata is a bajnokságból elhalasztott ötödik játéknap találkozóját pótolta, és a debreceniek ellen, könnyed győzelmet aratott. Az első játékrészben, Horváth révén szereztünk vezetést, ez volt a félidei állás. A második 45 percben előbb Tóth duplázta meg az előnyt, majd pedig Stampf állította be a 3-0-ás végeredményt. Fiatalajaink – egy fordulóval a vége előtt – kétpontos előnyben vannak közvetlen riválisuk, a Budapest Honvéd-MFA, és négyegységnyiben – az egy találkozóval kevesebbet játszott – FTC előtt. Jövő hétvégén, Debrecenben, nagy ünneplésre számítunk. A részletekről ITT olvashatnak!

MTK Budapest U16 – DVSC-DLA 3-0 (1-0). 

MTK Budapest U16: Varasdi – Balogh M., Mészáros, Jámbor, Molnár – Mezei, Babinszky, Gréczi – Tóth Z., Szoboszlai, Horváth O.

Cseréink: Opavszky, Papp, Stampf, Fodor. 

Gólszerzőink: Horváth O., Tóth Z., Stampf.

Két legfiatalabb gárdánk, a tizenöt és a tizennégy évesek a Debreceni Labdarúgó Akadémián, a korosztályos bajnokságuk harmincadik – utolsó – fordulójában, a DVSC-DLA vendégei voltak. 

Az MTK Budapest U15-ös labdarúgói a hatodik hely megtartásának reményével léptek pályára a cívisvárosban, és ennek megfelelően is kezdték az összecsapást. Az első félidőben, Németh révén hamar vezetést szereztek, és hasonlóan kezdték a második játékrészt is, akkor pedig Vass volt eredményes, így már kétgólos előnyben voltak fiatalajaink. Ekkor viszont megrázta magát ellenfelünk, hamar szépített, az 55. percben egyenlített, tíz perccel később pedig már 3-2-re vezetett is, és ezt az egygólos előnyét a találkozó végéig meg is őrizte. A tizenöt éveseink így vereséggel fejezték be az idényt, a nyolcadik helyen zártak, mert a hatodik helyért folytatott harcban mindkét közvetlen riválisuk, a diósgyőriek is, és a fehérváriak is bezsebelték a három bajnoki pontot. A részletekért kattintson IDE!

DVSC-DLA – MTK Budapest U15 3-2 (0-1). 

MTK Budapest U15: Németh B. – Forrai, Gézárt, Farkas, Miknyóczki – Mogyorósi, Kovács, Vass – Németh, Törőcsik, Kapronczai.

Cseréink: Zana, Barbara. 

Gólszerzőink: Németh, Vass.

Az MTK Budapest U14-es csapata is Debrecenben lépett pályára, abban a tudatban, hogy győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetnek. Együttesünk az első félidő 22. percében, Kata révén szerezte meg a hőn áhított vezetést, és ez az állás szünetig már nem is változott. A második játékrészben bőven akadtak helyzetek, de egyik együttes sem talált már be, így ez az egygólos kék-fehér győzelem annyit jelentett, hogy megmaradt csapatunk hárompontos előnye a felcsútiak előtt, így a tizennégy évesek a nap második bajnoki címét ünnepelhették, nagy örömet okozva ezzel szurkolóinknak. Gratulálunk! Egyéb részletekről ITT olvashatnak! 

DVSC-DLA – MTK Budapest U14 0-1 (0-1).

MTK Budapest U14: Bencze – Tarjáni, Várkonyi, Balogh, Kiss – Kosznovszky, Kata, Vertetics – Kardos, Usakov, Szalka. 

Gólszerzőnk: Kata.

Szép volt srácok, minden csapatunknak szívből gratulálunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!