Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Szófia jegyében (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.02.08 Frissítve: 2019.02.10 Rövidpályás gyorskorcsolya

A szezon utolsó világkupaversenye rajtol pénteken Torinóban: a férfiváltónk a vk-rangsor első helyéről várja a megméretést.

Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole, Bácskai Sára Luca és Sziklási András is képviseli egyesületünket a hétvégi, torinói rövidpályás gyorskorcsolya világkupán.

Ugyan nem mindenki van százszázalékos állapotban, és a drezdai világkupához képest a csapat létszáma is megcsappant, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott mégis felkészülten várja a torinói vk-viadal pénteki rajtját.

– Bácskai Sára Luca továbbra is érzi drezdai sérülését, fáj a háta. Sziklási András meghűléses betegséggel küzd, Liu Shaolin ugyan kevésbé panaszkodik, de bokája továbbra is érzékeny – kezdte beszámolóját Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere, aki egyben az MTK Budapest szakosztályvezetője. – Emellett összesen heten vagyunk, ez pedig nem ideális az edzéseken, csütörtökön például a horvátokkal futottunk együtt. Nekünk jó volt, hiszen mi sokat modellezzük a váltófutást, de nekik is, mert segítettünk egy-két technikai kérdésben.

S hogy miért kisebb a csapat létszáma Torinóban, mint volt egy héttel korábban Drezdában?

Klubunk kiválósága, Liu Shaoang megsérült az előző vk-viadalon, a fiatalabbik testvért Budapesten már meg is műtötték, jelenleg pihenőjét tölti, míg Somogyi Barbara az EYOF-ra készül, Konch Márta pedig betegséggel bajlódik.

A fiúváltó jelenleg az első helyen áll az összetett vk-rangsorban, és az a céljuk, hogy ezt a pozíciót megtartsák a torinói világkupaversenyen is – a rangsornak a vb sorsolásakor van jelentősége (és ez igaz minden egyéni távra is).

– Nyerni persze mindig jó, és ezúttal is harcolunk majd a minél jobb helyezésekért, de mindaz, amit a drezdai vk előtt mondtam, érvényes Torinóra is: ez csak egy felkészülési állomás a világbajnokság előtt. Amellett, hogy készülünk a versenyre, edzünk is, és igyekszünk a terhelést úgy adagolni, hogy a versenyzők edzettségi állapota javuljon, és az a megmérettetés után ne lefelé induljon meg – avatott be a szakmai részletekbe az edző.

Forrás: moksz.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!