Atlétika
Nemes Rita

Szerényen, de megbízhatóan

Publikálva: 2016.01.06 Frissítve: 2016.01.10 Asztalitenisz

Szentgyörgyi Róberttel az MTK Budapest asztalitenisz-szakosztályának őszi szezonját értékeltük

– Lányaink a legmagasabb osztályban, az Extraligában szerepelnek. Milyen tanulságai vannak az őszi szezonnak?

– Erős a mezőny, tavaly hatodikok voltunk, most a kilencedik helyen állunk. Papíron ketten esnek ki a tízből, de bent fogunk maradni. A Szekszárd két csapattal indult, több kínaival állnak fel, és a Postás mindkét gárdája megerősödött. A budaörsiek a BL-ben szerepeltek, jobbak nálunk. Az Erdért együttese, minden téren más kategóriába tartozik, a Soltvadkertben pedig az Ambrus lányok erősítik a szakosztályt. A kecskemétiekkel pariban vagyunk, de ősszel sajnos megvertek minket. A Statisztikánál jobbak vagyunk, le is győztük őket. Azt remélem, hogy tavaszal egyet előbbre léphetünk, és elérjük a nyolcadik helyet. A Statisztikát meg kell vernünk idegenben is, itthon elkaphatjuk a Soltvadkertet, és a lányok megígérték, hogy idegenben legyőzik a Kecskemétet.    

– Térjünk rá a férfiakra! Egyik csaptunk az NB III-as bajnokság, Budapesti régiójában az ötödik helyen áll. Nekik miként sikerült az ősz?

– Szerencsés, hogy kitalálta a szövetség a Budapest régiót. Kevesebbet kell utazni, vasárnap nincsenek fordulók, és kimarad a páros is, ezzel rövidebbek az összecsapások. A 2014/15-ös szezonban bronzérmesek lettünk, idén négy vereségünk és egy döntetlenünk van, tíz meccset pedig megnyertünk. Két vereségünk teljesen értelmetlen volt. Az első fordulóban éppenhogy kikaptunk a Pénzügyőrtől 9-7-re, később, ugyanilyen különbséggel a Tipográfiától is. Mindkét meccsen hajszálon múlt a pontszerzés. A másik két vereségünk esetében jobb volt az ellenfelünk, simán vesztettünk a BVSC és a KSI ellen is. Benne leszünk az első ötben, de talán a harmadik, vagy a negyedik helyre is felérhetünk. Két komoly legenda üti a labdát csapatunkban. A hatvanhat éves, Gréczy Károly, aki sokáig a Ganz-MÁVAG első osztályú játékosa volt, és még mindig nyeregeti a meccseit, valamint nálunk játszik Nozicska József is, aki a BVSC-ben versenyzett, négyszeres kupagyőztes.    

– Másik férfi csapatunk, a másodosztály megnyerésével, két éve kvalifikálta magát a Budapest I/C osztályba. Milyen eredményeket értünk el ősszel?

– Félidőben hetedikek vagyunk, de ha minden jól alakul, tavasszal a hatodik helyre is odaérhetünk. Három, szoros vereségünk volt, ezek a meccsek fordítva is elsülhettek volna. Az ötödik helyezett BKV otthonában 9-7-re kaptunk ki, ez majdnem döntetlen. Csapatunkat erősíti, az olimpiai ezüstérmes, hallássérült, Nyírő Zsolt, és a 74 éves, Balázs Árpád is. Nagy bohóc, a legrégebbi játékosom, a ’70-es években, megverte Klampárt, Jónyert és Gergelyt is. Akkoriban Pécsett játszott, és a magyar ranglistán a legjobb 12-ben volt – zárta a beszélgetést Szentgyörgyi Róbert, technikai vezető.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!