Atlétika
Szabó Beatrix

Szerdán újra pályán

Publikálva: 2017.04.11 Frissítve: 2017.04.11 Kosárlabda női

Női kosárlabdázóink épphogy túl vannak a rájátszás fájó vereséget hozó nyitányán, hétközben újabb erőpróba vár a lányokra. Mindenkit várunk a Városmajorba!

Szerda este folytatódik a női kosárlabda NB I 9.-11. helyeiért zajló play-out, az MTK Budapest vendége a decemberben Budapesten vereséget szenvedő PINKK Pécsi 424 lesz. Nagy Dóra együttesének nem sok ideje volt a hétvégi BEAC elleni vereség után regenerálódni, készülni, ezzel szemben pécsi ellenfelünk hetek óta frissen, pihenten várhatja az elmúlt alkalmakkor parázs összecsapást hozó találkozót.

Szombaton győztesek módjára játszottak a lányok, sokáig tudták tartani, megérdemelten szerzett előnyüket, állták a sarat védekezésben a komoly tempót diktáló BEAC-cal szemben, és támadásban is a csapat tagjainak többsége erején felül teljesített. Felismerve a tényt, hogy ez már a rájátszás, ahol nincs helye hibáknak, egészen más sebességre kapcsolt Nagy Dóra csapata. Azonban győzelmet így sem ért produkciójuk, ami pedig a remek munka mindennél fontosabb visszaigazolása lehetett volna.

Egyetlen sikerüket ugyanakkor egészen hasonló szituációban aratták az MTK Budapest kosarasai, azzal együtt, hogy persze mind Pécsett, mind a fővárosban megváltoztak az együttesek bizonyos összetevői.

Ebből kaptak ízelítőt a lányok március végén, Kozármislenyben 16 pontos különbséggel kaptak ki, ennél jóval többet ígérő találkozón. A PINKK-hez januárban csatlakozó Monica Louise Engelman, 24 ponttal messze Halmai Gábor csapatának legjobbja volt. Az amerikai bedobó egyébként hét alapszakaszbeli mérkőzésén egyszer, ekkor jutott egyedül 20 pont fölé. Az ő jelentette különbséget, az aznap remeklő Zsovár Orsi – 19 pont, 3/8 hárompontos, 47 százalék mezőnyből – se tudta lefaragni, rajta kívül mások pedig nem igen tudtak meghatározó szerepkörbe előlépni.

Ez kulcsfontosságú lehet szerda este, hiszen akár a hétvégi példából is kiindulhatunk, amikor ismét igazán kiemelkedőt egy játékos hozott. A BEAC otthonában 22/6-tal záró Székely-Horváth Zsuzsit Koch Dóra egészítette ki hasznosan, de a mezőnyben remeklő Zsovi – 8 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz – ezúttal elmaradt pontgyártásban idei átlagától.

Ha sikerül a hét első napjaiban feledni a hétvége fájdalmait, tovább finomítani a sokat ígérő védekezésen, ezzel egyúttal kivenni a PINKK amerikai méregfogát, és legfőképp újból a bátor, kőkemény játékot nyújtani, akkor minden esélye megvan a csapatnak a sikerre.

Április 12. 18:00 MTK Budapest – PINKK Pécsi 424 Női kosárlabda NB I Play-out 2. mérkőzés

MTK Budapest Kosárlabdacsarnok 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől!)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!