Atlétika
Jankovics Dániel

Szépen menetelnek a sakkozók

Publikálva: 2015.02.15 Frissítve: 2015.02.17 Sakk

Míg a nemzetközi csapatbajnokság legutóbbi fordulója sima MTK Budapest győzelemmel zárult, addig a Budapesti felnőtt és ifjúsági csapatbajnokság vegyes eredményeket hozott. Az elmúlt hetek eseményeit összegeztük.

Az MTK Budapest bajnoki címért küzdő első csapata a Nemzeti Csapatbajnokság hatodik fordulójában Szadára látogatott, ahol a Gödöllő SBE a legjobb összeállításban jelent meg. A kék-fehérek végül 8-4-re győztek.

Szabolcsi János beszámolója: Az első táblán Kállai Gábor tartalmas partit játszott Reznák Attilával, aki nemrég megnyerte a Perényi emlékversenyt. Döntetlen lett a vége. A másodikon Radnai Ádám remizett sötéttel Bándy Attila, az ellenfél legstabilabb játékosa ellen. Marosi Levente nem tudott előnybe kerülni, de bizonytalan egészségi állapotára való tekintettel most nem bánjuk a remit. Szepes Tamás formába lendült, biztosan győzött sötéttel is. Nekem könnyű dolgom volt, ellenfelem engedelmesen és lassan sétált a vesztés felé. Mark Lyell látványos gyalogrohammal verte szét Sillye Kálmán királyállását. Honos Attila rosszul játszotta a megnyitást, és minden szívósságára szükség volt, hogy kiremizze. Terbe Zsuzsi előnybe került, de hagyta kibontakozni ellenfele játékát, aki egy szellemes gyalogáldozattal áttört és nyert. Terbe Juli hősiesen küzdött, de nem tudta megnyerni picit jobb pozícióját. Laza Szabolcs egészen hamar nyert, ellenfele nagyon naivul játszott. Tóth-Katona Tamás kiremizte vesztett pozícióját. Ismét "újoncot" avattunk, ismét sikerrel: Szili András – aki egyébként tapasztalt NB I/B-s játékos – könnyen nyert. 

A Budapesti felnőtt csapatbajnokság hetedik fordulójában a puszta csapateredményeket nézve az idei évad eddigi legsikertelenebb felnőtt fordulóján ment keresztül az MTK, hiszen az I. osztályban az MTK II. a riválisoknál rosszabb arányban győzte le a mezőny végében tanyázó REAC-ot. A III. osztályban az MTK III. belekóstolt a vereség ízébe is, ezzel elvesztve eddigi hibátlan mérlegét. Az MTK IV pedig a mezőny egyik sereghajtójától kapott ki.

Eredmények:

REAC SI SE - MTK II.: 4-8

BEAC IV. - MTK III.: 7-5

MTK IV. - HÜSI SC: 4,5-7,5

A Budapesti ifjúsági csapatbajnokság Hivatalos „A" osztályában az MTK I. megszerezte a negyedik döntetlenjét, így továbbra is stabilan áll a középmezőnyben. A klub fiataljai ezúttal a Kőbánya SC I-gyel mérték össze tudásukat. Berta Sándor a 10 év alatti országos bajnok, feltörekvő tehetség Karácsonyi Gellért ellen érvényesítette nagyobb tapasztalatát, míg a harmadik táblán Forgács András a nagyjából azonos értékszámmal bíró, ám jóval idősebb ellenfelét kényszerítette feladásra. Koltai Dániel és Losonczy András veresége sajnos papírformának tekinthető.

A Hivatalos „B" osztályban az MTK II. az Újpesti KSE-t a papírformánál jobban, vereség nélkül győzte le 3-1-re (Csontos Dávid és Kremmer Döme szereztek teljes egységet), visszaesett a harmadik helyre, hiszen a Sárkány DSE II. kiütéses győzelmet aratott. Az éllovas Barcza GSC II. is 3 pontot szerzett, így a bajnoki címről kénytelen volt lemondani az MTK. Az ezüstérmet azonban épp a közvetlen riválisokkal mérkőzve lehet kiharcolni, hiszen legközelebb a jelenleg negyedik helyezett Budapesti Kisoroszlánok SE, majd a záró fordulóban pedig az SDSE II. kerül terítékre.

Az Amatőr osztály három játéknapon zajló tavaszi kiírása is megkezdődött, itt két négyfős csapat az MTK Budapest, négy pedig a Lauder színeiben indul. Ez, az abszolút kezdőknek kitűnő terep arra, hogy megismerkedjenek a csapatbajnokságok atmoszférájával.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!