Atlétika
Szabó Beatrix

Szép volt, Timi!

Publikálva: 2015.07.12 Frissítve: 2015.07.14 Tenisz

Sokadszor bizonyította Babos Tímea, hogy párosban a világ legjobbjai közé tartozik. Tavaly női párosban volt döntős Wimbledonban. Ott 2015-ben az elődöntőig jutott. Vegyes párosban viszont a döntőig.

Wimbledon, vegyes páros döntő:

Martina Hingis, Leander Paes (svájci, indiai, 7. kiemelt)-Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.) 6:1, 6:1

Babos Tímea balszerencséjére Martina Hingis úgy döntött, visszatér önkéntes száműzetése után az aktív teniszezők közé. Ráadásul vegyes párosban, a kiemelkedő a specialista Paessel tette ezt. Sorozatban szállítja a kiváló eredményeket. Wimbledonban duplázni tudott, női partnerével is győzedelmeskedett.
Babos Tímea elégedett lehet, és azok lehetünk mi, szurkolói is. Női párosban alig maradt le a fináléról. Krisztina Mladenoviccsal bizonyítottan világklasszis duót alkotnak. Bármikor és bárhol esélyesként indulnak a végső győzelmet illetően is.

Vegyes párosban is megtalálta igazi társát, az osztrák Peyával még csak télen kezdtek el együtt játszani, máris sikeresek. Sőt, rendkívül sikeresek.

Egyéniben is ment egy fordulót, a második már nagy falatnak bizonyult. Stabilizálta helyezését a TOP100-ban, a rangosabb viadalokon is főtáblás indulásra számíthat.

Junioroknál győzelem a Gálfi, Stollár duó révén (2010-ben Babos is nyert a junioroknál), a felnötteknél döntő és elődöntő, Tímea révén. 

Elégedettek lehetünk, bár, Babos Tímea a győzelemnek jobban örült volna...

A tervek szerint a magyar játékos a jövő héten már a 250 ezer dolláros, bukaresti salakpályás WTA-versenyen lép pályára. Csak egyesben nevezetett: az első fordulóban a 2. helyen kiemelt Roberta Vinci az ellenfele.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!