Kézilabda
Török Lilly

Szép eredmények a fedett pályás orzágos bajnokságon (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.20 Frissítve: 2017.02.20 Atlétika

Atlétáink egy aranyat és három ezüstöt hoztak el a BOK Csarnokból.

Már a kétnapos rendezvény első napján sikerült aranyérmet szereznie az MTK Budapest atlétáinak, miután Nguyen Anasztázia megvédte a címét a 60 méteres síkfutás döntőjében. Naszti már az előfutamban a legjobb időt teljesítette a mezőnyből, amire a döntőben még rá tudott tenni egy lapáttal, így egy pillanatig nem volt kérdéses, ki nyeri a számot. Külön öröm, hogy a 7.42-es győztes idő, a sprinter idei legjobbja volt.

Szintén idei legjobbját teljesítette Horváth Márton, az egyesület rúdugrója, aki sikeres, 470 centiméteres kísérletével a második helyet szerezte meg a versenyben. Csupán a Bonyhád atlétája, Böndör Dániel tudta megelőzni, aki 480 centivel egyéni csúcsot ért el.

Horváth mellett Deutsch Domonkos volt a másik férfi atlétánk, aki indult a versenyen, ő magasugrásban. A tavaly sokáig sérüléssel bajlódó atléta 190 centit ugrott, ami ezúttal a kilencedik helyre volt elég.

A legtöbb atlétánk a női rúdugrásban szerepelt, hiszen hárman is képviseltették magukat és nem is szerepeltek rosszul. Szabó Diana 400 centiméterrel a második, Németh Kitti 360-al a negyedik, míg Petry Alexandra 300-al a 13. helyen zárt.

Természetesen a többpróbázóink is képviseltették magukat, Krizsán Xénia és Szabó Beatrix személyében, ők pedig 60 méteren, 60 gáton, magasugrásban és távolugrásban is elindultak.

Krizsán 60-on az „A”, míg Szabó a „B” döntőbe került, de a fináléban már egyikőjük sem állt rajthoz. Nem úgy 60 gáton, ahol Krizsán egyéni csúccsal szerezte meg a negyedik helyet, ami bizonyítja, hogy remek formában van a belgrádi Európa-bajnokságra készülő leány. Ugyanebben a számban Szabó szintén egyéni csúcsot javított 9.14-es idővel, igaz, ez a döntőhöz nem volt elég.

A lányok távolugrásban is remekül szerepeltek, hiszen Krizsán itt is a negyedik, míg Szabó a hatodik helyen zárt. Előbbi 596 centiméteres eredményt ért el, utóbbi pedig 585 centiméterre repült, míg a szám győztese, Schmelz Vivien 620 centimétert ugrott.

A hétvége egyik kellemes meglepetését a magasugrás hozta, ahol Zsivóczky-Farkas Györgyi mögött Krizsán 174 cm-el a második helyet szerezte meg, így végül sikerült éremmel zárnia, míg Szabó 165 cm-es egyéni csúccsal ebben a számban is a hatodik helyen zárt. 

A teljes eredménylista ITT elérhető. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!