Kézilabda
Poczetnyik Luca

Szavazz a karatésokra!

Publikálva: 2017.06.12 Frissítve: 2017.06.12 Karate

Ismét jelölt az MTK Budapest „A hónap műhelye” díjra. Ezúttal az országos bajnokságon brillírozó karatékákra szavazhatunk.

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország közös díja az adott hónapban – esetünkben 2017 májusában – legeredményesebb, illetve arra legérdemesebb utánpótlás-nevelő műhely számára. A havonta kiosztandó 500.000 forint értékű díj mellett meghirdetjük – a 2017-es esztendő összteljesítménye alapján – „Az év műhelye címet” is. Az ezt elnyerő szakosztály a Decathlon Magyarország 2.000.000 forintos pénzdíját nyeri majd el. 2015-től kezdődően negyedévente külön értékeljük a csapatsportágak műhelyeinek produkcióit: a győztes ez esetben is félmillió forinttal gazdagodik. A közönségszavazás győztes szakosztálya – a fődíj nyertesének kilététől függetlenül – 100.000 forintos Decathlon sportszervásárlási utalványban részesül.

Az MTK Budapest karatékái – mondhatni, szokás szerint – remekeltek az országos bajnokságon. A Megyeri úti jégcsarnokban megrendezett versenyen a kék-fehérek magabiztosan végeztek az egyesületi érem- és ponttáblázat élén. Előbbiben 36 medáliával, utóbbiban 74 ponttal utasították maguk mögé a teljes mezőnyt. A kadet, a junior és az U21-es korosztályba tartozó sportolók az egyéni versenyszámokban 11 arany-, 5 ezüst- és 12 bronzérmet nyertek. Többet közülük a felnőttek között, hiszen a legjobb U21-es versenyzők már ebben a korosztályban is remekelnek. Ketten mindkét kategóriában országos bajnoki címet nyertek: küzdelemben (kumitében) Győriványi Renáta a 61 kg-os súlycsoportban volt egyeduralkodó, míg formagyakorlatban (katában) Streck Laura a felnőttek között sorozatban ötödször, az U21-esek mezőnyében pedig zsinórban harmadszor bizonyult a legjobbnak. Bajnok lett az U18-as leánycsapat is, és a felnőttegyüttesek sikereiből is kivették a részüket a fiatalok. Az MTK Budapest karateszakosztálya 2010 októberében alakult meg. Azóta hazai és nemzetközi porondon egyaránt sikert sikerre halmoznak a műhely versenyzői. Jelenleg öt szakember irányításával készülnek a fiatalok, akik az ősszel a korosztályos világbajnokságon is folytatnák a jó szereplést.

Itt lehet szavazni június 20-ig, és a válaszként kapott linkre rá kell kattintani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!