Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Szakmai és gazdasági bravúr

Publikálva: 2016.01.14 Frissítve: 2016.01.15 Labdarúgás

A klubigazgató szerint, nagy dobás volt Darko szerződtetése.

Domonyai Lászlóval a téli igazolásokról és a közelgő edzőtáborról beszélgettünk

– Mit lehet tudni a télen érkezett támadóról?

– Új szerzeményünk, Darko Nikacs, a montenegrói bajnokságban, fél szezon alatt tíz gólt szerzett. Válogatott játékosról van szó, akinek nemzetközi tapasztalata is van. Azt várjuk tőle, hogy illeszkedjen be a játékrendszerünkbe, és góljaival segítse dobogóra a klubot.
Az, hogy a játékost ingyen szereztük meg, és három évre kötelezte el magát, szakmai és gazdasági bravúr. Elképzelhető, hogy jelentős anyagi potenciál is van benne, vagyis megfelelő ajánlat estén – pár év múlva – akár nagyobb európai klubba is szerződhet.

– Távozik-e valaki az átigazolási idő alatt?

– Szatmári Lóránd kevesebb lehetőséghez jutott ősszel, de nagy értéknek tekintjük, így – a játékossal egyeztetve – kölcsönadjuk a tavaszi fordulókra, de nyáron visszatér hozzánk, velünk kezdi meg a felkészülést az új bajnokságra. Kiváló labdarúgóról van szó, így nem csoda, hogy több NB I-es klub is érdeklődik iránta.

– Január 24-én edzőtáborba utazik a keret.

– A törökországi edzőtáborozás célja, hogy füves pályán, 15-20 fokos hőmérsékleten, jó infrastruktúra mellett, nemzetközi ellenfelekkel mérjük össze tudásunkat. Kizárólag a meccsek miatt megyünk, tehát az „edzőtábor” kifejezés, csak a mérkőzések miatt állja meg a helyét. Utazással, puffer edzésnappal, három meccsel, hazautazással együtt, mindössze egy hétről van szó. Nem képességet fejleszteni járunk Törökországba, hanem a speciális mérkőzésterhelés és az ellenfelek miatt.

– Kik az ellenfelek?

– Az első találkozón, a kiváló játékerőt képviselő Arminia Bielefeld ellen lépünk pályára. A Bundesliga 2-vel nagyjából azonos szinten, van a magyar NB I. A második és a harmadik mérkőzésen román, illetve cseh csapattal játszunk.  Az ő bajnokságaik színvonala hasonló a hazaihoz. Az a cél, hogy jó mérkőzéseken kísérletezzünk, taktikai elemeket próbálgassunk. Ők is ezért jönnek oda. Fontos, hogy jó meccseken megismerjünk más labdarúgó-kultúrákat. Azt már most tudjuk, hogy a román hajtós, a cseh taktikus német pedig maga a globális erő.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!