Kézilabda
Farkas Johanna

Szakmai csemege lehet

Publikálva: 2019.02.09 Frissítve: 2019.02.09 Kosárlabda női

A veretlen listavezetőt látjuk vendégül szombat este a Városmajorban, a Sopron Basket messziről jön és fárasztó meccs után. Mi meg a minél tisztesebb helytállásban reménykedünk.

Ha a tavalyi eredményeket vesszük alapul, Európa második legjobb csapatát fogadjuk szombat este, ha az időben még közelebbieket, akkor egy olyat, amely szerdán az idény utolsó veretlenjét verte meg a legjobbak sorozatában, az Euroligában – ráadásul idegenben. A megfejtés a Sopron, amely természetesen a fentiek fényében abszolút esélyese a szombati városmajori bajnokinak, de az is biztos, hogy a játéka – főleg a védekezése – igazi szakmai csemege, már emiatt megéri kijönni és megnézni ezt a meccset a kosárlabda szerelmeseinek. És azért alighanem elöl is láthatunk majd egy-két olyan megmozdulást a sztárjaitól, amitől elámul mindenki, elvégre világbajnokot is találunk a keretében az amerikai Candice Dupree személyében. Aki ráadásul kétszeres aranyérmes: 2010-ben és 2014-ben is tagja volt az Egyesült Államok aranyérmes együttesének keretének.

Persze az is előfordulhat, hogy pihenteti majd vendégeink szakmai stábja, hiszen nagyon kemény menetelésben vannak a soproniak, ahogy mondani szokás, szerda-szombat-ritmusban – és ezen a héten szerdán ráadásul hosszabbításos csatát vívtak 1500 kilométerre innen, a távolságot értelemszerűen oda-vissza megtéve. Nem valószínű, hogy a kulcsembereik sok időt töltenek majd ellenünk a parketten, persze ez tőlünk is függ: minél tovább sikerül szorossá tenni a meccset, annál tovább láthatjuk majd a legjobbakat a pályán. Ezzel együtt nagy a valószínűsége, hogy a legtöbbet a zöld-sárgák fiataljai fognak játszani ezen a meccsen, akik persze szintén jártasak a kosárlabdázás tudományában, ráadásul nap mint nap a világelithez tartozó idegenlégiósokkal együtt végezhetnek magas szintű edzésmunkát a híres Roberto Íniguez szakmai iránymutatásával.

November 3-án már találkozott egymással a két fél, akkor 100–45-re vert meg bennünket a Sopron, pedig utólag mindenki azt mondta – még az ellenfél edzője is –, hogy jól küzdöttünk. Most is csak ilyesfajta elismerés kivívása lehet a célunk, elvégre a bajnokság utolsó helyezettje találkozik az elsővel, de bízzunk benne, hogy emlékezetessé tudjuk majd tenni a találkozót, és pozitív előjellel.

 

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. február 9., 18:00

MTK Budapest–Sopron Basket

Játékvezetők: Pozsonyi László, Hervay Tibor, Nyilas István (Dernei Gábor)

Városmajori Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!