Atlétika
Jankovics Dániel

Szabó Tünde: „A Maccabi hidat képez zsidó és nem zsidó származásúak között” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.07.07 Frissítve: 2019.07.07 Maccabi

A 888.hu a Maccabi hosszú távú hatásairól, biztonságról és kulturális hatásokról kérdezte a sportért felelős államtitkárt.

Fodor-Horváth Zsófia interjúja.

Már csak pár hét és kezdődik a Maccabi Európa Játékok, hazánk eddigi legnagyobb multisport eseménye. A Maccabi hosszú távú hatásairól, biztonságról és kulturális hatásokról kérdeztük dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

– Huszonhárom nap múlva kezdődik a Maccabi Európa Játékok, a legnagyobb multisportesemény, amit valaha hazánkban rendeztek. Hogyan készülnek a játékokra?

Magyarország 2010-től nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sport területét, és ez nem véletlen. Azzal, hogy ennyi program el tudott indulni, hogy ilyen ütemben fejlesztjük a sportlétesítményeket, rengeteg sportolási lehetőséget teremtünk mindenki számára. Időben felismertük, hogy gyermekeinknek biztosítanunk kell a megfelelő hátteret az egészségesebb életmódhoz. 2015-ben kaptuk meg a Maccabi Európa Játékok rendezési jogát, de mindig is fő célunk volt, hogy kiemelt nemzetközi sporteseményeket rendezzünk hazánkban, és fogadni tudjunk élsportolókat, sportvezetőket.
Kiemelt jelentőségű, hogy a Maccabi Európa Játékokat is el tudtuk hozni hazánkba, hiszen idén Budapest lett Európa Sport Fővárosa.
Az, hogy egy négyévente megrendezett, rangos sporteseménynek adhatunk otthont, fantasztikus eredmény, de mindezért elég sokat tettünk: nemzetközi, olimpiai kvalifikációs sporteseményeket, világbajnokságokat rendeztünk és rendezünk folyamatosan, amivel bizonyítottuk eddig is, hogy biztonságos ország vagyunk, biztonságos fővárossal. Nagy büszkeség, hogy mostanra már olyan sportlétesítményekben fogadhatjuk a több mint kétezer sportolót, szakvezetőt, sportdiplomatát és a versenyzőkkel érkező családtagokat, amelyek mindenkinek ideális feltételeket tudnak biztosítani.

A teljes interjú a 888.hu oldalán olvasható.

Szabó Tünde: „A Maccabi hidat képez zsidó és nem zsidó származásúak között” (LAPSZEMLE)

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!