Kézilabda
Dakos Noémi

Szabó Bettina újra a 3x3-as válogatottban

Publikálva: 2017.05.05 Frissítve: 2017.05.05 Kosárlabda női

Foci mesélt az idei szezonról, a B33 felkészülésről és saját jövőjéről is.

Zsinórban harmadik éve kap meghívót a 3x3-as kosárlabda-válogatottba az MTK Budapest hátvédje, akit azonban nem pusztán nyári válogatott elfoglaltságairól kérdeztünk, de értékelte az idei szezont és arról is beszámolt, hogy jövő októberben is kék-fehérben láthatjuk majd a csapat egyik legfontosabb kiegészítőemberét.

— Egy évvel ezelőtt az Amatőr NB I, tehát a másodosztály megnyerésekor beszélgettünk, akkor arról meséltél, várod az A-csoportos szereplést az MTK Budapest színeiben. Most, hogy vége a szezonnak hogyan tekintesz vissza, erre a sok szempontból viszontagságos egy évre?

— Nyilván augusztusban, amikor elkezdtük a felkészülést, nem gondoltuk, hogy ilyen „rosszul fog sikerülni”, de nagyon sok tényező közrejátszott, hogy így alakultak a dolgaink. Elvesztettük Nagy-Bujdosó Nórit, aki az egyik legfontosabb láncszem lehetett volna, folyamatosan sérülésekkel bajlódtunk, jött az edzőváltás is, vagyis rengeteg mindent megéltünk, és ezek negatívan hatottak mindenkire. De amit pozitívumként mindenképp ki kell emelnem, az a csapat összetartása. Bármi történt is, folytattuk a munkát, ha hetente többször is csak négyen-öten tudtunk edzeni, akkor is száz százalékot nyújtottunk. Mindezek ellenére voltak jó meccseink, főleg az edzőváltás után, Dórival a kispadon – Nagy Dóra szakosztály-igazgató, vezetőedző, a szerk. –, idevehetjük a PEAC, a Szekszárd elleni hazai bajnokikat, amikkel elindult valami új.

— Sikerélmények hiányoztak volna leginkább, a gyakrabb pozitív visszacsatolás?

— Nem nagyon jöttek a győztes meccsek valóban, de ennek ellenére is segítettük egymást, nem lankadt a játékkedv és a hangulatunk sem. Reméltük, hogy jön a rájátszásban a szép befejezés, de ott már pláne kiütközött a fáradtságunk.

— A szereped folyamatosan alakult, végül hatodik ember, csereirányító lettél, miután Baksa Bettina kivált. A saját idényedet hogyan értékelnéd?

— Négy évet játszottam ezelőtt „B” csoportban, tehát hosszú kihagyás után kerültem vissza az első osztályba. Nagyon sokat tudtam fejlődni támadásban és védekezésben is, a padról jőve pedig úgy érzem, tudtam plusz energiákat hozni. Sok játéklehetőséget is kaptam, aminek külön örülök, nagy dolognak élem meg személyesen ezt az évet.

— A szezon végeztével újra meghívót kaptál a 3x3-as válogatottba Károlyi Andreától. Mesélj a következő hetek, hónapok eseményeiről!

— Május 11-én kezdjük a felkészülést az idei világbajnokságra, de zsúfolt a program mert Európa-bajnokság és a következő tornára Eb-selejtező is vár ránk. A keret nagyot változott, több alapember hiányzik majd a nyolcfős keretből, amit aztán négyre szűkítenek június elején. Szeretnék addig minél többet edzeni, készülni és bizonyítani, hogy van helyem a négyfős utazókeretben.

— Lehet már tudni valamit a jövődről? Maradsz kék-fehérben Budapesten?

— Sikerült megegyeznünk már Dórival a folytatásról, tehát mindenképp maradok az MTK Budapestnél. Részletekről annyit mondhatok, hogy szeretnénk, ha újra kettes poszton, bedobóként játszhatnék. Dórival abszolút egyetértettünk abban, hogy az idei irányító szerepköröm, amit nagyrészt a kényszer szült, kevésbé fekszik nekem. Ami biztosan új lesz viszont, hogy elkezdek az U12-es korosztálynál segédedzőként is dolgozni, igyekszem beletanulni az edzősködésbe is jövőre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!