Kézilabda
Fekete Bozsana

Sterck Laura történelmi bronzot nyert Umagban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.07.08 Frissítve: 2017.07.07 Karate

Négy éremmel térek haza a magyar versenyzők a horvátországi Umagban rendezett ifjúsági karate Világ Kupa-versenyről, számolt be róla a Nemzeti Sport. Az MTK Budapest versenyzője, Sterck Laura harmadik helyen végzett, ami azért különleges, mert hivatalos WKF-világversenyen és -korosztályban, női formagyakorlatban magyar versenyző korábban soha nem állhatott a dobogóra.

Egy ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok a horvátországi Umagban megrendezett ifjúsági karate Világ Kupa-versenyen, amely a Karate Világszövetség, a WKF hagyományos nemzetközi edzőtáborának lezárása volt. A monumentális eseményen közel 80 ország 2500 fiatal versenyzője mutatta meg tudását.

A magyarok közül Hecker Bojána (UTE) ezüst-, Sterck Laura (MTK Budapest), Jakubovics Dalma (UTE) és Loyal Lili (UTE) bronzérmet nyert.

Sterck Laura U21-esek között elért eredményének különlegessége, hogy hivatalos WKF-világversenyen és -korosztályban női formagyakorlatban magyar versenyző korábban nem állhatott dobogóra.

Az umagi edzőtáborba öt kontinens 69 országából érkeztek a jövő reménységei, köztük több magyar klub fiatal karatékái, akik a hét során a közelmúlt legnevesebb kata- és kumiteversenyzőitől, világ- és kontinensbajnokoktól tanultak. A WKF táborába a magyar fiatalokat elkísérte a világjátékokra készülő Tadissi Martial is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!