Atlétika
Vári Péter

Stadiontúra

Publikálva: 2016.10.20 Frissítve: 2016.10.20 Labdarúgás

Az MTK Budapest meginvitálta a magyar sajtóközösség képviselőit, hogy bejárhassák az Új Hidegkuti Nándor Stadiont.

A stadiontúra rövid sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol először az aréna tervezésért felelős Bordás Péter beszélhetett.

– Fontos volt, hogy egy olyan légkört hozzunk létre, melyben a szurkolók megkapják azt az élményt, amit egy 20-30 ezres stadionban is megkapnának. Szerettük volna, hogy vizuálisan és akusztikailag is a legjobb lehetőségeket állítsuk elő. Nagyon érdekesen beültetett stadionról van szó, amit nagyszerű élmény volt megtervezni.

Ezután Görözdi György, az MTK Budapest kiemelt projektjeinek igazgatója vette át a szót, aki kiemelte, reméli, megtérült a stadion felépítésébe fektetett kemény munka.

– Remélem, tükrözi az eredmény azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a stadion tervezésébe és építésébe fektettünk. Szerettünk volna rendhagyó stadiont építeni városi környezetbe, amely nem csupán egy stadion, hanem szerves része ennek a kerületnek. Szeretnénk, hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadion megőrizze azokat a hagyományokat, amelyeket a régi is képviselt.

Végül dr. Deutsch Tamás beszélt az új épület jelentőségéről.

– Nagyszerű élmény volt átélni a stadion nyitóünnepségét és rengeteg dicséretet és elismerő kifejezést hallottam a rendezvényről. A szívemnek legkedvesebb megfogalmazás mégis az MTK Baráti Kör elnökségének egyik tagjától származik, aki azt mondta: „Jó kis stadionunk van”. Úgy gondolom, ebben a mondatban minden benne van. Ugyanakkor két szempontból is több ez a létesítmény, mint egy stadion. Egyrészt érzelmileg, hiszen ez az idestova 128 éves MTK család otthona. Másrészt pedig mert itt kapott helyet az MTK Budapest új klubháza. 

A sajtótájékoztatót követően részletes betekintést nyerhettünk a stadion minden szegletébe. Erről hamarosan rövid videóösszefoglalóval szolgálunk majd oldalunkon. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!