Atlétika
Szabó Beatrix

Sporting CP - MTK Hungária FC 2-0 (0-0) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.25 Frissítve: 2017.08.26 Labdarúgás női

Kétgólos vereség a női UEFA Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Sporting CP - MTK Hungária 2-0 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion
500 néző

Vezette: Eleni Antoniou, segítői Chrysoula Kourompylia és Slavomira Majkuthová.

Sporting CP: Morais – Fontemanha, Costa, Azevedo, Marchao – F. Pinto, Baldwin, T. Pinto – Borges, D. Silva, Leite.

Kispad: Pereira – Venegas, Carvalhas, Cordeiro, Fidalgo, Figueiras, C. Silva.

Vezetőedző: Nuno Preto Cristovao De Almeida.

Csere: Leite helyett Carvalhas (74. perc), Borges helyett Venegas (86. perc)

Gólszerző: Leite (61. perc), Carvalhas (79. perc)

MTK Hungária FC: Szőcs – Pinczi, Demeter, Turányi, Tóth – Farádi-Szabó, Csányi, Papp – Szabó, Ujvári, Nagy L.

Kispad: Varga – Hummel-Smuczer, Kós, Méry, Oláh, Palkovics, Nagy A.

Vezetőedző: Szabados György.

Csere: Demeter helyett Palkovics (46. perc), Farádi-Szabó helyett Hummel-Smuczer (55. perc), Ujvári helyett Méry (77. perc)

Sárga lap: Csányi (14. perc), Papp (69. perc), Nagy L. (91. perc)

Csoportelsőként várta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Szabados György csapata a portugál Sporting CP-t, akik az első fordulóban vereséget szenvedtek kazah ellenfelüktől. A mérkőzést a portugálok kezdték, és egyből magukhoz is ragadták a kezdeményezést, mindössze 2 perc kellett nekik az első helyzethez. Jobbról érkezett a szöglet, a hosszú oldalon viszont nem talált kaput Silva.

A 4. percben Szőcsnek kellett kirohanni kapujából, a felpörgött labdát meg tudta fogni, így nem lett veszélyes a helyzet. Mint ahogy egy perccel később sem, amikor Diana Silva lőtte fölé a labdát. A 12. percben ismét Silva előtt adódott ziccer, de Turányi remek ütemben érkezett vissza az egyedül kitörő támadóra, aki így 16 méterről nem talált kaput.

Az első MTK-s helyzet a 16. percben alakult ki, amikor szögletet követően a Sporting CP kapusa csak második szándékból tudta fogni a beívelt labdát, de a lepattanóra nem érkezett támadó, így nem volt komoly veszély.

A 22. perctől kezdve hosszasan emberhátrányba kényszerült az MTK Hungária, előbb Farádi-Szabó Edinát, majd Tóth Barbarát kellett ápolni. A 29. percben gólt szereztek a portugálok, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A félidő hajrájára fokozták a nyomást a „hazaiak”, Borges helyzet után helyzetet puskázott el, így félidőben gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A szünetben kényszerű cserét eszközölt Szabados György, Demeter nem tudta folytatni a játékot, helyette Palkovics játszott. A 60. percig a küzdelem dominált, nem adódott komoly helyzet, de aztán a 61. percben érkezett az első gól a zöld-fehéreknek.

Ana Leite kapott labdát középen, senki nem tudott belepiszkálni, és zavartalanul tudott a jobb alsóba lőni, Szőcs tehetetlen volt. (1-0) A 65. percben megduplázták az előnyt a portugálok, de les miatt ezt a találatot sem kapták meg, akárcsak az első játékrészben.

A 79. percben ismét mattolt a Sporting CP, jobbról jött a beadás, az első támadó átlépte, így került Carvalhas elé a labda, aki védőjét megverve a bal alsóba lőtt. (2-0) A 82. percben Silva lőtt a felső kapufára, a labda pedig a gólvonalra pattant, a portugálok hiába örültek, a partjelző nem mozdult el a helyéről, jelezve mindenkinek, hogy teljes terjedelmével nem ment át a labda a vonalon.

Az utolsó percekben az állás már nem változott, így Szabados György csapata a harmadik helyről várja utolsó mérkőzését, ahol a kazah BIIK Kazygurt lesz az ellenfél augusztus 28-án, 17 órakor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!