Kézilabda
Fekete Bozsana

Sorsolásra várva

Publikálva: 2017.06.21 Frissítve: 2017.06.20 Labdarúgás női

Június 23-án, pénteken Nyonban sorsolják össze a női labdarúgó Bajnokok Ligája első kvalifikációs kör csoportjainak résztvevőit, majd július 10-én megkezdik a felkészülést női labdarúgóink.

Miután az MTK Hungária FC megnyerte a Jet-Sol Ligát, így jogot szerzett arra, hogy induljon a női labdarúgó Bajnokok Ligájában, melynek első sorsolását június 23-án, pénteken tartják a svájci Nyonban, ahová Szabados György, vezetőedző mellett Szentgyörgyi Ákos, technikai vezető utazik.

49 ország 61 csapata jutott a BL-be, ezeket különböző szempontok –koeficiensek – alapján sorolták csoportokba. Azok közül, akik nem szerepelnek a kiemeltek között, tíz csapat nyerte el az első kvalifikációs minitorna rendezési jogát, köztük az MTK Hungária FC. A tornákat augusztus 22. és 28. között rendezik 4-4 csapat részvételével.

A rendező csapatok teljes listája: Apollon Olimpia Kolozsvár, SFK 2000 Szarajevo MTK Hungária FC, Eszék, Parnu, Olmpija Ljubljana, Breznica Pljevlja, Linfield, Martve.

Szabados György, honlapunknak elmondta, hogy reményei szerint együtt marad a keret, tehát a bajnokságot nyert csapatra továbbra is számíthat. Hogy kivel erősödhet az együttes, arról korai lenne beszélni, hiszen hosszú még az átigazolási időszak.

– A felkészülés során olyan csapatokkal szeretnénk összemérni tudásunkat, melyek tudásban, erősségben felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában szereplő potenciális ellenfeleinkkel. Tárgyalunk a St. Pölten, a Szabadka, illetve az Eszék vezetőivel, egyeztetjük a naptárakat, helyszíneket.

Július 10-én megkezdi a felkészülést a csapat, majd július 17-től – Füzesgyarmatra – edzőtáborba vonulnak a lányok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!