Kézilabda
Kobela Tamara

Sorozatban az ötödik győzelem

Publikálva: 2018.03.26 Frissítve: 2018.03.27

Ezúttal Pécsen nyertünk a PVSK-Kronosz Kiadó ellen.

Pécsi VSK-Kronosz Kiadó - MTK Törökbálint  57-66 (19-12, 15-27, 15-24, 8-13)

A forduló előtti bajnoki tabella ötödik helyén álló baranyai csapat ellen a Lauber Dezső Sportcsarnokban lépett pályára együttesünk, amely az egymás utáni ötödik győzelmét aratva komoly esélyt teremtett magának a felsőházi rájátszásba kerülésre.

A sérült Szabó Tibort helyettesítő Baross Kristóf kosarával kezdődött a mérkőzés, de utána egyhuzamban kilenc hazai pont született (9-2). A hétpontos különbség az első etap végére is megmaradt (19-12).

A pécsiek szerezték a második negyed első kosarát, majd Bognár Kristóf hárompontosával, Bihari Máté vezérletével megkezdte a felzárkózást az MTK Törökbálint. Boinitzer Dávid triplája és a remekül játszó Jakab Péter találata után már csak egy ponttal vezetett a hazai csapat (23-22). Csakhogy pécsi részről sorozatban Berkics Bence, Boris Krnjajski és Veljko Dragasevics is betalált, és máris megint kisé ellépett a Pécs (30-22). Jött azonban Bognár újabb triplája, majd Horváth Barnabás is betalált kintről, és bár hazai részről Dragasevics továbbra is gyűjtögette a pontokat, Nagy Szabolcs és Bihari révén kiegyenlítettünk, sőt a félidő végén, főként Jakab jóvoltából, ötpontos vezetéshez jutottunk (34-39).

A harmadik negyed hat pécsi ponttal kezdődött (40-39), majd egy darabig oda-vissza cserélték a vezetést a mérkőző felek. Máriás Gergő találata után (47-50) hosszú gólcsend állt be, amit a hazaiak, Demeter révén törtek meg. Nagy Szabolcs hárompontossal válaszolt, majd az utolsó percben már nem volt több pont, így a záró negyedre négypontos MTK Törökbálint vezetésnél készülhettek a csapatok (49-53).

Az első három játékrész sem hozott gólszüretet, a negyedikben aztán még kevesebb pont született. Így aztán különösen fontosnak bizonyult, hogy Boinitzer kosarával rögtön nőtt az előnyünk, nem sokkal később pedig jött Horváth triplája, amivel nyolcpontos fórt könyvelhettünk el (50-58). A következő öt percben mintha bedeszkázták volna a gyűrűket, ez idő alatt Krnjajski dobott be egy büntetőt, Bíró pedig egy közelit. Három perccel a vége előtt Bihari kosarával némi levegőhöz jutottunk (53-60), majd a pécsi bedobott büntető után, az utolsó perc kezdetén, Bognár átadásából Jakab Péter bevert egy triplát, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Bravúros győzelmet aratott Bódi Ferenc együttese, amely a sikert elsősorban a fegyelmezett csapatjátéknak és a nagyon jó védekezésnek köszönheti. Hatvan pont alatt tartani ezt a pécsi csapatot, komoly teljestmény. Jakab Péter és Bihari Máté nagyszerűen játszott, és minden játékosunk tudott valamit beletenni a közösbe. A csapat elsősorban önmagának bizonyítja, hogy nem a képességekkel volt gond korábban sem, hiszen annak ellenére, hogy Mohay Péter már sok hete nem tud játszani és most Szabó Tibor sem állt rendelkezésre, sorozatban aratja a győzelmeket. A zsinórban ötödik sikerrel megnőtt annak az esélye, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön az MTK Törökbálint, ami felsőházi rájátszást eredményezne.

De ne igyunk előre a medve bőrére, hanem folytassuk a munkát! Látszik, hogy érdemes.

Bódi Ferenc vezetőedző: – Le a kalappal a játékosaim előtt! Játszottunk már jobban a bajnokság ezen szakaszában, de ilyen kontrolláltan és egységesen még biztosan nem. Védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet, hiszen remek, támadó csapatot sikerült 60 pont alatt tartani a hazai pályáján. Jakab Peti érzelmi szösszenete az egyik sikeres hárompontosa után, számomra eddig egyértelműen a bajnokság jelenete, habitusát ismerve ez felért egy vulkánkitöréssel. Köszönjük a Bohács család szurkolását!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!