Atlétika
Jankovics Dániel

Sopronba utazunk

Publikálva: 2017.01.27 Frissítve: 2017.01.27 Kosárlabda női

A bajnoki címvédő otthonában lép pályára az MTK Budapest női kosárlabdacsapata. Nem lesz sétagalopp.

Egy hét elteltével, újabb bajnokesélyes magyar együttes ellen meccselnek Nagy Dóráék. Az UNIQA Sopron európai kupasorozatban szerepelve, duplaterhelés mellett mondhatja magát a hazai pontvadászat jelenlegi legjobbjának, nem mellesleg regnáló bajnoknak.

A hétközben Franciaországban pályára lépő – a Bourgestól 80-59-es vesreséget szenvedő – UNIQA Sopron 11-2-es győzelem-vereség mutatójával vezeti a női kosárlabda NB I-et. A legtöbb pontot szerzik meccsenként átlagosan, és mindössze a Miskolc és a Szekszárd enged kevesebb pontot védelmüknél.

Keretük némiképp változott a téli pihenő alatt, svéd légiósuk, Binta Drammeh súlyos térdsérülést szenvedett, így posztját a hűség városába visszatérő Shenise Johnsonnal oldották meg, aki helyismeretével és rutinjával könnyen, gyorsan beilleszkedett.

Sterbenz László állománya olyannyira alkalmas lehet a bajnoki címvédésre, hogy foguk fehérjét nemcsak itthon, de más európai kosárlabda kultúrák ellen is kimutatják. Oda-vissza legyőzték a cseh Polkowicét, hazai környezetben a Bourgest és a Salamancát is.

Apropó hazai pálya, nagyszerű eredményeik többségét otthon aratták, sőt, bajnoki mérkőzésen a Novomatic Arénában idén még veretlen a soproni gárda, melynek összetételével magyar klub nehezen vetekedhet.

Szemléletes adalék az UNIQA Sopron keretösszetételéhez, hogy a meccsenként átlagolt 82 dobott bajnoki pontjuk több, mint felét négy játékos szerzi.

Fegyverneky Zsófia 10,5, Yvonne Turner 13,9, Aleksandra Crvendakics 11,6, Cayla George pedig 11 pontot átlagol, és akkor még a honi mezőnyben elengedhetetlen U20-as játékosaik Dubei Debóra és Weninger Virág, vagy a 208 centiméter magas Határ Bernadett elő sem került a magyar rotációból.

 

  Dobott pont/meccs Kapott pont/meccs Helyezés a tabellán
MTK Budapest 56,58 76,75 10.

Nagy Dóra együttesével összehasonlításban mutatkozik meg igazán a bajnok fölénye, hiszen az MTK Budapest meccsenként mindössze 56,58 pontot dob, valamivel több, mint 9 pontos különbség van tehát a mosoniak legponterősebb négyese és a komplett fővárosi támadópotenciál között.

A papírforma ismét kimondottan nehéz mérkőzést jelez az MTK Budapest számára, már az őszi „odavágón" is megmutatkozott a soproni fölény. 90-52-es győzelemmel utazhatott haza a Városmajorból a bajnok.

2017-et nem kezdték éppen bombaformában a lányok, a Vasas elleni vereség fájt és fontos lett volna kapaszkodni az alsóházi riválisokra. Első hazai tétmeccsükön viszont nagyot küzdöttek és tisztes helytállást mutattak a budapesti kosarasok – a vereség ellenére is –, a soproniakéhoz hasonlóan jó erőben lévő PEAC Pécs ellen.

Nem kevés sérülés, betegség tizedelte Nagy Dóra ketetét a napokban. Ahogy a vezetőedző nyilatkozatából is kiderült, Szabó Bettina egész héten izomfájdalmakkal küzdött, Koch Dóra is lázzal bajlódott a héten. A csapat harmadik irányítója, Baksa Bettina sem bevethető, így nagyon úgy tűnik, hogy az utazókeret 7-8 fős rotációra szűkül majd.

Ha sikerülne ennyire foghíjas csapattal is, a múlt heti második félidőből, legalább rövid momentumok erejéig meríteni és tűzzel, szívvel felvenni a kesztyűt rangosabb ellenfelünk ellen, fontos részeredményeket emelhetne ki a vezetés a lányok számára.

2017. január 28. 16:30 UNIQA Sopron - MTK Budapest

Novomatic Aréna 9400 Sopron Lackner Kristóf utca 48.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!