Kézilabda
Farkas Johanna

Sokkal jobban átlátja a pályán történteket

Publikálva: 2020.08.06 Frissítve: 2020.08.05

A TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő kosárlabdacsapatának ifjú irányítójával, Boros Bertával beszélgettünk az első, klubban töltött szezonjáról és a terveiről.

A Vasas Akadémiából érkezve a TFSE-MTK Budapest első osztályú női kosárlabdacsapatában kezdte meg a 2019/2020-as bajnoki évadot a még mindig csak 19 éves irányító, Boros Berta, aki a töretlen fejlődés reményében érkezett a Magyar Bianka vezette együttesbe.

– Abban bíztam, hogy a lehető legtöbbet leshetem el a nálam jóval rutinosabb játékosoktól, ily módon elkönyveltem: eleinte biztos nem leszek túl sokat tétmérkőzésen a pályán. Rengeteget edzettem, és éreztem, hogy egész jól megy a játék, és ennek meg is lett az eredménye: tizenkilenc párharcon szerepelhettem – nyilatkozik a fiatal.

Berta ezeken az összecsapásokon 6.1 percet, 0.6-0.6 pontot és lepattanót abszolvált, mindez 0.8-as hatékonysági mutatóra volt elegendő.

– Úgy vélem, a fiatalságomhoz képest nem zártam rossz szezont, mi több, fejlődésben kifizetődött a rengeteg munka, amit nap, mint nap végeztem. Nem kérdés, sokkal jobban átlátom a pályán történteket, gyorsabban reagálok az akciókra – irányítóként elengedhetetlen, hogy ezt a képességemet a legmagasabb szintre emeljem. Két-három évet adok magamnak az arra, hogy igazán ütőképessé váljak az élvonalban.

A TFSE-MTK a legutóbbi kiírás egyik legnagyobb meglepetéscsapata volt: a csonka évad hatodik helyén zárt, a Magyar-kupában pedig a negyedik legjobbnak bizonyult.

– Szerintem kiváló idényt zártunk, kár, hogy a koronavírus-járvány miatt nem fejezhettük be a ligát: kíváncsiak lettünk volna rá, mire vagyunk képesek. Jól érzem magam a TFSE-MTK-ban, remek a hangulat, öröm együtt dolgozni a lányokkal. Nagy célokat nem fogalmaztunk meg a következő kiírás rajtja előtt, de ahogyan Bianka mondani szokta: edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre gondolkozunk. Ami az én véleményemet illeti: ha ugyanebben az ütemben fejlődik tovább az együttes, akkor hasonlóan vagy akár még jobban szerepelhetünk, mint a legutóbbi bajnokságban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!