Atlétika
Nemes Rita

Sokba kerültek a kihagyott helyzetek (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.21 Frissítve: 2018.09.21 Labdarúgás női

Jobban sáfárkodott lehetőségeivel a Ferencváros, három pont lett a jutalma.

MTK Hungária FC–FTC-Telekom 1-2 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző
Vezette: Urbán E. (Vad, Baráth)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D. (Farádi-Szabó, 77.), Csányi, Molen – Nagy L. (Magyarics, 59.), Berman (Oláh, 77.), Cappuzzo
Vezetőedző: Cseh András

FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Alekszics, Zlidnis, Szabó V. – Fenyvesi, Csigi, Csiki (Rőhberg, 81.) – Kocsán, Spindler (Fogl, 64.), Cortes (Poljak, 46.)
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Magyarics (67.), ill. Zlidnis (69.), Fogl (82.)
Sárga lap: Csiki (8.), Zlidnis (24.)

A Jet-Sol Liga 5. fordulójában az örök rivális Ferencváros látogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. A két csapat legutóbb június 1-jén talákozott egymással: akkor a mieink 2-1-re győzni tudtak a Kocsis Sándor Sportközpontban, amely a bajnoki címet jelentette együttesünk számára.

Remekül kezdődött a mérkőzés: a 8. percben Kayla Cappuzzo tört be a tizenhatoson belülre, ahol Csiki Anna buktatta. A megítélt büntetőt Csányi Diána végezte el, azonban Samu Anna védeni tudott.

A folytatásban is Cseh András tanítványainak akarata érvényesült a pályán, szinte végig a zöld-fehérek térfelén folyt a játék: néhány alkalommal igen közel jártunk a gólhoz, Lauren Berman többször is veszélyeztetett, de az első félidőben végül még nem tört meg a jég.

A második játékrészben is folytatódott a hazai dominancia, Csányi korán megszerezhette volna a vezetést, ám a kapus mellett elpöckölt labdáját Csigi még éppen utolérte, és menteni tudott.

Egy órája folyt már a játék, mikor Szőcs Réka bemutatta első nagy bravúrját: Allegra Poljak ugratta ki remek ütemben Kocsán Petrát, ám a ferencvárosi támadó lapos lövésére Szöcsi le tudott érni.

A 67. percben aztán megszületett a várva várt első találat: Berman robogott el a bal szélen, egészen az alapvonalig, a beadásába Samu csak belekapni tudott, a hosszún érkező – nem sokkal korábban csereként beálló – Magyarics pedig az üres kapuba belsőzött (1-0).

Sajnos alig csak két percig örülhettünk: ekkor Kocsán Petra húzott el a jobb szélen, lapos centerezését pedig a becsúszva érkező Inna Zlidnis pöckölte – Szőcs Rékát megelőzve – a hálóba (1-1).
A bekapott gól szemmel láthatóan megfogta a mieinket, a zöld-fehérek pedig ki is használták a megingásunkat. A 82. percben Fogl Katalin csapott le a labdára a tizenhatosunkon belül, kicselezte Demetert, majd védhetetlenül a hosszúba csavart (1-2).

Bár a folytatásban a lányok mindent megtettetek az egyenlítésért, az FTC már nem hagyta kiénekelni a sajtot/győzelmet a szájából, így 3 ponttal távozhatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

Cseh András együttese egy hét múlva, a DVTK otthonában javíthat.

Cseh András: Nagyon sajnálom a lányokot, mert hihetetlen energiákat mozgosítottak, hogy ezt a mérkőzést megnyerjék. A játék minden elemében jobbak voltunk, mint ellenfelünk, csakhogy a Ferencváros kihasználta szinte minden helyzetét, mi pedig rendre rossz döntéseket hoztunk ziccerben.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!