Atlétika
Nagy Marcell

Sítalpak, vitorla és kard

Publikálva: 2015.11.06 Frissítve: 2015.11.06 Vívás

Bemutatkozik Péch Miklós, az MTK Budapest 19 éves vívója, büszke Brüll Alfréd akadémista.

– Mióta sportolsz, mindig is vívónak készültél?

– Kicsi korom óta rendszeresen sportolok, ám nem a vívással kezdtem. Hobbi szinten és versenyszerűen is síeltem, illetve vitorláztam. A nagymamám révén, Révfülöpön ismerkedtem meg ezzel a sportággal, s nagyon tetszett, ki kellett próbálnom, sokáig ez volt az első számú választásom.

–​ Hogyan váltottál át a kardvívásra?

– 12 éves koromban, ismerősökkel látogattuk meg az egyik versenyt, mely annyira megfogott, megtetszett, hogy úgy döntöttem, én is nekivágok. Az ikertestvérem ekkor már komolyabban vívott – én pedig vitorláztam – ám cseréltünk; én kezdtem el kardozni, ő pedig áttért a versenyszerű vitorlázásra, a mai napig ezt a sportot űzi. 

– Mennyi időt töltesz edzéssel, felkészüléssel? A sport mellett jut időd másra is?

– A sport, a vívás most a legfontosabb dolog az életemben. Napi szinten, két-két és fél órás edzéseink vannak. Felsőfokú tanulmányaimat a Corvinus Egyetemen végzem, pénzügy és számvitel szakon, ám jelenleg passziváltatnom kellett. A sporton kívül ez a terület is érdekes számomra, a későbbiekben szívesen foglalkoznék ezzel is. A Közgáz mellett jelenleg sportedző-képzésen is részt veszek. 

– Immár az egyéni sportágakat űző versenyzőket tömörítő Brüll Alfréd Akadémia tagja vagy. Milyen pluszt, segítséget jelent ez számodra?

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Brüll Alfréd Akadémiát, büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek. Komoly támogatást jelent a felkészüléshez, sokkal több versenyre, nemzetközi viadalra juthatok ki az Akadémia segítségének köszönhetően. 

– Mely versenyek határozzák meg a jelenlegi szezont, milyen eseményekre készülsz?

– Az idény két legfontosabb eseménye az újvidéki junior Európa-bajnokság, illetve a franciaországi vb lesz. Célom, hogy mindkettőre kijussak a válogatott tagjaként, és természetesen csillogó érmekkel térjünk haza. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!