Atlétika
Nemes Rita

Sima győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.23 Frissítve: 2017.03.23 Labdarúgás

Magabiztosan játszottak a fiúk.

MTK Budapest – SZEOL SC 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Szuhodovszki (13.), Tóth (32.), Korozmán (59.), Borbély (70.), Kolomoec (87.)

Üllő Városi Sporttelep, 100 néző

MTK Budapest: Groppioni (Erdei, 76.) – Okuka (Baki, 60.), Bayer (Poór, 60.), Vukmir (Grgics, 60.), Sági (Vadnai, 60.) – Nikházi (Vass, 60.), Kanta (Borbély, 60.), Schäfer (Martínez, 60.) – Korozmán (Gera, 60.), Tóth (Kolomoec, 60.), Szuhodovszki (Ramos, 60.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Nem kezdődött nagy iramban a felkészülési mérkőzés, a sok fiatallal felálló kék-fehérek a labdabirtoklásra törekedtek, míg a szegediek kontrára rendezkedtek be. Az első helyzetre a 13. percig kellett várni, ekkor a szegedi hálóőr rossz mozdulata után Szuhodovszki csapott le a labdára, majd bombázott ballal a félig üresen tátongó kapuba.

Tíz perccel később ismét helyzetbe került a pestiek fiatal támadója, de ezúttal Kanta passzát nem tudta értékesíteni. Ezután Schäfer próbálkozott távolról, de a szegedi kapusnak ez nem okozott gondot. A 32. percben aztán ismét eredményes volt a hazai csapat: Tóth kapott labdát a tizenhatos vonalán, ügyesen a kapu felé fordult, és ballal az alsó sarokba tüzelt. A játékrész további részében újabb helyzet nem alakult ki, így 2-0-ás MTK előnynél fordultak a csapatok.

A második félidő szegedi helyzettel kezdődött, de az ígéretes jobb oldali beadást nem sikerült értékesíteniük. Az 54. percben a balhátvéd poszton szereplő Okuka húzott befelé, majd bombázott picivel a kapu hosszú sarka fölé. Röviddel ezután Korozmán került helyzetbe, és lőtt 18 méterről a kapu irányába; ugyan kísérlete megpattant, így is a hálóban kötött ki a labda.

A 60. percben sort cserélt Tamási Zsolt, tíz új játékosnak adott lehetőséget, akik közül mindenki gyakran tétmeccseken is lehetőséget kap. Nem is kellett sokat várni a következő gólra: a 70. percben Ramos centerezett balról, Borbély pedig sikerrel sodorta a labdát a kapuba.

A 84. percben Kolomoec léphetett ki ziccerben, majd tolta el a labdát ügyesen a kapus mellett, de az oldalhálóba lőtt. Három perccel később azonban javított az ukrán támadó: Martínez húzott meg két ügyes cselt középen, majd ugratta ki Ramost, akinek a beadását Kolomoec már nem hibázta el.

Az eredményjelző 5-0-át mutatott a mérkőzés végén, így elégedetten távozhattak az üllői stadionból az MTK Budapest játékosai. Szombaton ismét megmutathatják tudásukat, ezúttal az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az FK Spartak Zlatibor Voda ellen. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!