Kézilabda
Farkas Johanna

Sima győzelem

Publikálva: 2017.10.28 Frissítve: 2017.10.28 Sakk

A sakk NB II második fordulójában a Fóti SÉ-t győzték le a kék-fehérek.

Fóti SE – MTK Budapest 2-10

Az első táblán Terbe Julianna kisebb megnyitási probléma elé állította ellenfelét, Nógrády Vilmost, aki ezt nem tudta megoldani, minőséget, majd játszmát vesztett. A másodikon Szabolcsi János ellen Trajber Dániel szétáldozta magát, de nem korrektül, viszonylag könnyű volt a győzelem. Terbe Zsuzsanna a harmadikon kiválóan vezetett partiban söpörte le Gubics Péter. Az MTK-ban bemutatkozó Örtel Endre FIDE-mester sötéttel is hamar pozícióelőnybe került, amit pontos végjátékvezetéssel érvényesített. Fodor Balázs pozícióelőnyét gyalogra váltotta, gyalogját pedig vezérre. Honos Attila pontosan, türelmesen nyúzta meg az ellenfél tehetséges ifijét, Sági Bencét. Gehér Koppány nem sok esélyt hagyott, egy, majd két gyalogelőnye, végül döntő matt-támadása nyert. Juhász Ágoston finom pontkihasználással késztette feladásra Vrona Misát.

Kálóczi Kristóf és Czumbel Péter okosan remire adták kiegyenlített állásukat rutinos ellenfeleik ellen. Virág Bálint hatásos védekező-ellentámadó játékkal magát Szlabey Gézát győzte le. Birovecz Ben Jordánt ezúttal megtréfálta a folyton azonnal húzó Gyenes Máté, rosszul bonyolítva, Jordán vesztett.

Egy percig nem forgott veszélyben a kék-fehérek győzelme, és bár a papírforma is ezt vetítette előre, a különbség mégis meglepő volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!