Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Sikerült a bravúr (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.11.01 Frissítve: 2018.11.01 Röplabda

Női röplabdacsapatunk 3:0-s hátrányból felállva harcolta ki a továbbjutást a Magyar Kupában.

MTK Budapest–DVTK FUX 3:0 (20, 17, 11) Aranyszett: 15-7
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Bibók, Soltész

MTK Budapest: Kotormán 3, Godó 8, Kis R. 16, Vezsenyi 8, Kiss G. 12, Szerényi 3
Csere: Nagy F. (liberó), Lesi 1, Borsos 5, Takács D. 10
Vezetőedző: Tóth Gábor

DVTK: Kiss V. 1, Kovács E. 16, Kiss E. 3, Sitkey 5, Kundrák 6, Szajkó 4
Csere: Nagy Zs. (liberó), Nagy D. (liberó), Egri 1, Dömösdi, Bertók
Vezetőedző: Toma Sándor

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját rendezték szerda este a Városmajorban. Az MTK Budapest–DVTK párharc első felvonását – igaz, játék nélkül – a borsodiak nyerték 3:0-ra, így a mieinknek ezúttal legalább 3:1-re kellett nyerniük, hogy egyáltalán az aranyszett lehetőségét kiharcolják.

Az eredménykényszer rá is nyomta bélyegét a mieink játékára az első szettben: számtalan nyitásrontás, és egyéb ki nem kényszerített hiba borzolta a szurkolók és Tóth Gábor idegeit. A rendkívül lelkesen kezdő vendégek pedig köszönték a kínálkozó lehetőséget, és ki is használták azt: vezetőedzőnk 3-9-es állásnál kellett kikérje első idejét. Szavai szemmel láthatóan nyitott fülekre találtak, 12-12-nél utolértük ellenfelünket, majd átvettük az irányítást. Bár a játékunk a folytatásban sem volt igazán meggyőző, végül nem kellett izgulnunk az első játszma végkimenetele miatt (25-20).

A második szettben már valamelyest csökkenteni tudtuk a hibák számát, egyre inkább úgy alakult a mérkőzés, ahogy előzetesen reméltük. Bár a játékrész derekán közel járt az egyenlítéshez a vendégcsapat, erre végül nem került sor, így a mieink végig vezetve hozták a második játszmát (25-17).

A harmadik szettben két helyen változtatott Tóth Gábor: Szerényi Gréta és Godó Panni helyén Borsos Lili és Takács Doroti kapott lehetőséget. Mindketten remekül szálltak be, különösen csapatkapitányunk volt elemében: vezetésével alig több mint negyedóra alatt lezártuk a harmadik játszmát (25-11). Következhetett tehát az aranyszett!

A továbbjutásról döntő játszma elején visszaköszönt a mérkőzés elején látott idegesség, igaz, ezúttal mindkét oldalon bele-belehibáztak a játékosok. A DVTK 5-5-ig tudta tartani a lépést a mieinkkel, ezt követően azonban 7 pontot szereztünk válasz nélkül, így Toma Sándor hiába kért időt kétszer is, végül magabiztosan nyertük az aranyszettet (15-7).

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Közgáz SC-t búcsúztató Jászberényi RK vár a mieinkre.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!