Tenisz
Piros Zsombor

Sikersztori

Publikálva: 2020.04.03 Frissítve: 2020.04.03 Kosárlabda női

Kosarashölgyeink jelenleg nem látogathatják városmajori bázisukat, mégsem maradnak feladat nélkül: az edzők a világhálót hívták segítségül, és kedvező fogadtatásra találtak.

Egy darabig próbálkoztak az MTK Budapest női kosárlabda-szakosztályának edzői azzal, hogy miután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 17-én lefújta az idényt, és az összes bajnokságot befejezettnek nyilvánította, edzéseket tartsanak azoknak, akik szeretnének élni a lehetőséggel, de hamar kiderült, hogy a koronavírus-járvány elharapózása miatt ez az út sem járható.

Úgyhogy első körben azt javasolták a szakvezetők, hogy a lányok – kicsik, nagyok egyaránt, most aztán igazán nincs különbség a korosztályok között – sétáljanak sokat a napon, vagy kocogjanak, kerékpározzanak… Aztán lett konkrétabb koncepció. A Google rendszerét hívták segítségül, a Classroomot, amelyet oktatásra találtak ki, de mint kiderült, a kosárlabda tanítására is tökéletesen megfelelő: van webes felülete, de IOS- és Android-alkalmazása is. Kezelése egyszerű, mindkét irányba működik, csoportosan kezelhető. Minden korcsoportnak lett egy saját „kurzusa”.

– Sikersztori! Sikerült belelkesíteni a lányok többségét, most már csak fenn kell tartani – így Konta Gyula, az amatőr felnőttcsapat edzője, a rendszergazda. – Az edzők delegálják napról napra a feladatokat, videókat: labdás, erősítő, kondicionális gyakorlatokat. Ezt visszakérik képben, videóban, kommentben. Hétről hétre teszteket adunk ki versenyre, jobbnál jobb videók, képek jönnek vissza.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!