Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Sikeres újrakezdés

Publikálva: 2018.01.18 Frissítve: 2018.01.18 Tenisz

Győzelemmel nyitott Babos Tímea és Kristina Mladenovics újra összeálló párosa az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 2014-ben wimbledoni döntős magyar-francia kettős legutóbb a 2015-ös WTA döntőben játszott együtt, de játékukon szerencsére ez cseppet sem érződött.

A melbourne-i rajtot nem előzte meg közös előverseny, de így is Timi és Kristina Mladenovic számított egyértelmű esélyesnek az Australian Open nyitó fordulójában.

A 46 perces első játszma meglepetéssel indult, Babosék orosz-svájci páros ellenfele brékelt 30-ra, majd 15-re hozta saját adogatójátékát. Az MTK Budapest versenyzője és francia társa ezután feljavult, 2-1 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. A folytatás kiegyenlített volt, 6-5-ig mindkét kettős simán hozta adogatásait, aztán a tizenkettedik gémben Timi és Mladenovics 30-30 után szettlabdához jutott, amit ki is használt.

A második felvonás, már sokkal nyugodtabban alakult. A magyar és a francia játékos is jól szervált, 1-0 után rögtön elnyerték ellenfelük adogatását. Dzalamidze és Knoll derekasan küzdött, brékelniük is sikerült a hetedik játékban, de Timiék gyorsan visszavették az előnyt és duójuk végső soron könnyedén jutott be a legjobb 32 közé.

A magyar-francia kettős következő ellenfele Lara Arruabarrena és Arantxa Parra-Santonja lesz. A spanyol páros csütörtökön három játszmában nyert Jelena Osztyapenko és Anasztaszija Pavljucsenkova ellen.

Az 1992. március 20.-án született Arruabarrena 66. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 28. (2016. február 22.) volt. Eddig 7 WTA- és 8 ITF-versenyt nyert párosban. Az 1982. november 9.-én született Parra-Santonja 93. helyen található a rangsorban, karrierje legjobbjaként 22. (2012. április 2.) volt. Eddig 11 WTA- és 9 ITF-tornán diadalmaskodott párosban.

Australian Open, női páros verseny, 1. forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovics (magyar, francia, 5.) – Natela Dzamalidze, Xenia Knoll (orosz, svájci) 7-5, 6-3

(forrás:babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!