Taekwondo
Salim Sharif

Sikeres időszakot zártunk

Publikálva: 2017.06.20 Frissítve: 2017.06.20 Ritmikus gimnasztika

Az izraeli Holonba, Grand Prix versenyre utaznak az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói. A szinte félévzáró gálának felfogható verseny előtt Deutsch-Lazsányi Erikával, a szakosztály elnökével beszélgettünk a mögöttünk hagyott félév eredményeiről.

– Már-már hagyományosnak mondható útra indultok Holonba. A rátok váró verseny mellett érdemes kicsit értékelnünk a mögöttetek hagyott félévet, mely kiemelkedően eredményesnek mondható.

– Büszkén mondhatom, hogy a hazai bajnokságon minden korosztályban remeleltek a lányok, szinte a dobogó összes fokán MTK-s fiatalok álltak. Mindezt úgy sikerült elérnünk, hogy a felkészülésben az első félév abszolút a hazai rendezésű Európa-bajnokságról szólt. Az ott elért nyolcadik helyezés egyedülálló siker a magyar ritmikus gimnasztika életben.

– Kis Alexandra helyezése kvótát ért Magyarországnak. Ki és hogyan veheti majd ezt igénybe?

– Az biztos, hogy igénybe vesszük és, hogy az akkor legjobb formában lévő hazai versenyző kapja majd meg a lehetőséget. Egyelőre azonban a közvetlenül előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. A holoni verseny után rövid pihenőt kapnak a lányok, majd kőkemény felkészülés következik az augusztusi világbajnokságra és az egyesületi vb-re. Ezek után még vár ránk a Magyar Kupa és a Mesterfokú magyar bajnokság, ahol a válogatott keret kialakul. Nagyon remélem, hogy a keretben megmarad az MTK dominancia, továbbra is meghatározó szerepe lesz versenyzőinknek. Amikor ezen túl vagyunk, akkor lehet foglalkozni a jövő júniusi Eb-vel.

– Említetted, hogy hamarosan pihenőt kapnak a lányok. A rátok váró programot látva sokat nem lazíthatnak.

– Így igaz. Ráfér a kikapcsolódás a versenyzőkre, de teljesen nem engedhetik el magukat ebben a két hétben sem, hiszen a visszatérésüket követően hat hét marad a világbajnokságig. Most dől el ki a profi, formában kell maradni a megérdemelt pihenő alatt is. Lesznek feladataik és figyelniük kell magukra, ahogy egész évben. A szakmai munka mellett, ez az eredményesség kulcsa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!