Tenisz
Fucsovics Márton

Sikeres fordulót zártak sakkozóink

Publikálva: 2016.12.09 Frissítve: 2016.12.09 Sakk

A Nemzeti Csapatbajnokság 3. fordulója egy magabiztos győzelmet és egy szoros vereséget hozott.

Az MTK Budapest első számú csapata a jól szervezett, lelkes és sok fiatallal felálló Tapolca ellen vendégszerepelt. Az első táblán Kállai János még nem tudta pozícióelőnyét pontra váltani, de a másodikon Juhász Ármin már győzni tudott, ami élete első sikerét jelentette az MTK Budapest színeiben. Ezután Szabó András következett, aki pozícióhátrányát taktikai eszközökkel próbálta ellensúlyozni, így sok órás küzdelemben volt része, csak úgy, mint Roos Jean-Lucnek, aki maratoni küzdelemben maradt alul.

Szabolcsi János okosan visszautasította ellenfele ajánlatát a remire, míg Boros Dániel felülről remizett fiatal ellenfelével szemben. Berta Sándor és Honos Attila hiába próbálkoztak, nem tudtak előnybe kerülni, míg a Terbe Juli helyett beszálló Csonkics Tünde Nagymesternő szintén remizett.

Laza Szabolcs kőkemény pozíciójátékkal nyert, míg Fodor Balázs rendkívül fordulatos játszmában mattolta Érseki Tamarát, így végül 8-4-es győzelmet aratott csapatunk. Az eredménynek köszönhetően fél pont hátránnyal állunk a második helyen a Haladás II. mögött, de mivel több csapattal nem lehet részt venni az NB I-ben, így a minket egyaránt 3,5 egység lemaradással követő Komlói BSK és Szentgotthárd-Alsószölnök az igazi riválisok.

Tapolca Rockwool VSE  MTK Budapest: 4-8

Az MTK második csapata Kisbér-Ászáron sakkozott, a helyiek az NB II elitjébe tartoznak, hiszen az utóbbi négy évből háromszor éremmel zárták a szezont. Halász Tamás nemzetközi mesterünknek már úgy tűnt, sikerül egyenlő végjátékig eljutnia, de végül veszített. Az őt követő négy táblán sem termett sajnos babér, mivel Mihók László, Vitályos Márton, Tóth-Katona Tamás és Kovácsy Zsombor ellenállását is feltörték.

Michael Yip könnyedén remizte ki mesterjelölt ellenfelét, míg Káloczi Kristóf izgalmas gyalog végjátékban nyerte partiját. Gehér Koppány és Birovecz Jordán Ádám remek játékkal nyertek, míg Koltai Dániel hosszú menet után szerzett fél pontot. Végül, de nem utolsó sorban Virág Bálint hibára kényszerítette ellenfelét, ezzel megnyerve meccsét, de csapatunk 7-5 arányban így is alulmaradt a Kisbérrel szemben. Ezzel jelen pillanatban a negyedik helyen állunk a bajnokságban, így elképzelhető, hogy nem sikerül újra dobogós helyen végezni, mint a tavalyi bajnokságban, hiszen további nehéz ellenfelek sora vár ránk.

SE Kisbér-Ászár  MTK Budapest II.: 7-5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!