Atlétika
Krizsán Xénia

Semmi sincs veszve (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.13 Frissítve: 2018.03.13 Labdarúgás

Vereséget szenvedtünk a Szusza Ferenc Stadionban, de még él a remény.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 2-1 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1463 néző
Vezette: Berke Balázs (Berettyán, Szécsényi, Andó-Szabó, Urbán, Horváth R.)

Újpest FC: Gundel-Takács – Pauljevics, Kálnoki Kis, Bojovics, Burekovics – Balázs B. (Nagy D., 56.), Onovo, Szankovics, Zsótér (Simon K., 71.) – Tischler (Obinna, 56.), Novothny
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

MTK Budapest: Fadgyas – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Kanta, Vass Á., Farkas B. (Jakab, 65.) – Korozmán (Schäfer, 60.), Lencse (Torghelle, 68.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Sárga lap: –
Piros lap: –
Gólszerző:
Bojovics (36.), Nagy D. (67.), ill. Vass P. (38.)

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén csapatunk a Szusza Ferenc Stadionba látogatott. A hazaiak a Paksot verték oda-vissza a legjobb 16 között, míg mi a Sényő ellen vívtuk ki a továbbjutást.

Bár jobban kezdtük a mérkőzést, többnyire a hazaiak térfelén folyt a játék, az első igazán nagy helyzetet mégis az Újpest alakította ki: a 17. percben, bal oldali szögletet követően visszafejelték a hosszúról a labdát, amelyet Balázs Benjámin lőtt el kapásból, ám próbálkozása – ha csak centikkel is – elkerülte a kapunkat.

A 21. percben már gólt is szerzett a hazai csapat, ám Novothny lövését megelőzően Tischler lerántotta Gengeliczkit, így a partjelző intésére Berke érvénytelenítette a találatot.

Fél óra játék után, jobb oldali, lapos beadást követően Talabér mentett becsúszva a kapu torkából, de ekkor már érezhetően egyre nőtt a hazai nyomás.

A 36. percben aztán sajnos megtört a jég: Burekovics balról elvégzett szabadrúgását követően Mijusko Bojovics emelkedett a legmagasabbra, és megszerezte a vezetést az Újpestnek.

De csak két percig örülhettek a lila-fehérek: Deutsch Bence beadását követően elaludt a hazai védelem, a hosszún érkező Vass Patrik pedig Gundel-Takács mellett a kapuba belsőzött.

A második félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, de egyik oldalon sem alakult ki igazán nagy helyzet. A 67. percben aztán a csereként beálló Obinna húzott el a jobb szélen, beadását pedig a középen érkező Nagy Dániel váltotta gólra.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt Kanta ugratta ki remek ütemben Vass Patrikot, de villámléptű szélsőnk lapos próbálkozását Gundel-Takács hárítani tudta.

A hazaiak vezető gólját követően Feczkó Tamás pályára küldte Torghelle Sándort, mentünk is előre becsülettel, ám a lila-fehérek remekül szűkítették a területeket, nem hagyták kibontakozni támadóinkat.

A 90. percben Vass Patrik esett el gyanús körülmények között a hazaiak tizenhatosán belül, de Berke Balázs sípja néma maradt, így 2-1-es hazai győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Visszavágó április 4-én, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Feczkó Tamás:Büszke vagyok a játékosainkra, bevállaltuk a kétcsatáros játékot, és többnyire működött is. Sajnos azonban hiába birtokoltuk sokat a labdát az ellenfél térfelét, a gólunkon kívül csak egy helyzetünk volt. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy 50-50 százalék esély van a továbbjutásra, ez továbbra is így van.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!