Atlétika
Nemes Rita

Sátorfesztre hív a Bálint Ház

Publikálva: 2017.10.05 Frissítve: 2017.10.04

A Bálint Ház különleges, részvételre hívó nagyvárosi sátoros fesztivállal indítja idei évadát, amely a zsidó közösség ősi hagyományát, a szukotot idézi. Színes programkavalkád a Madách téren és környékén.

Szukot ünnepe arra az időszakra emlékeztet, amikor az Egyiptomból Izraelbe való sivatagi vándorlás során a zsidók sátrakban laktak és az isteni gondviselés tartotta őket életben. Évszázadokon át több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kísérte az örömünnepet, amely ezúttal Budapest belvárosában sokszínű kulturális és közösségi programokkal várja sátraiba a látogatókat. Az október 5-8. között zajló programsorozat keretében szukoti városfelfedező barangolások, kiállítások, koncertek, filmvetítések, workshopok, gyerekprogramok, különleges szukoti stand-up és slam poetry produkciók is várják az érdeklődőket.

A zsidó közösségi központként működő Bálint Ház egyik fő feladata, hogy megszólítsa és a közösségbe integrálja azokat a zsidó és nem zsidó egyéneket és családokat, akik jelenleg még nem aktívak a közösségi életben. Az első alkalommal megrendezésre kerülő évadnyitó Sátorfeszt jó lehetőség a találkozásra, a tapasztalatcserére, a közösségi jövő építésére.

Az esemény programjairól információt a www.satorfeszt.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!