Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Sanyi bácsi egyre jobban van

Publikálva: 2018.10.18 Frissítve: 2018.10.18 Labdarúgás

Meglátogattuk Egervári Sándort.

Bevallom, halogattam a találkozásunkat. Igazából aznap, amikor megtörtént a baj, augusztus 27-én akartam bemenni hozzá, de olvastam, azt kéri a család, biztosítsuk neki a nyugalmat annak érdekében, hogy mielőbb felépüljön. Megértettem, nem mehetek.

Egervári Sándor gyermekei, Krisztina és Gábor közös közleményt adtak ki, amit az Nemzeti Sportnak küldtek el: „Édesapánknak hétfő reggel agyvérzéses stroke-ja volt, természetesen bízunk és hiszünk a felépülésében. Köszönjük, hogy rengetegen aggódnak érte, és szeretnék, hogy a lehető leghamarabb meggyógyuljon! Egervári Sándornak jelenleg nyugalomra, pihenésre van szüksége, s családja szeretné, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.”

Azóta készülök rá, hogy lássam, de ebben volt valami vizsgaidőszakos halasztás: „még iszom egy kávét, elszívok egy cigit, és utána tanulok.” Persze gyűlölöm ezt az állapotot, de bennem Sanyi bácsi úgy él, ahogy a régi „Hungin” állt a kispad előtt – mondjuk 1999-ben –, amikor bajnoki címet szereztünk. Szájában rágógumi, a pályán, Illés, Halmai, Kenesei, és verjük a Fradit.

 

Azon is sokat gondolkodtam, hogy mit vigyek neki?
Krémes, banán = komplett hülyeség, talán a hetvenes években elment volna, de ma...?
Végül csináltattam neki egy mezt. Ráírtuk, hogy Egervári 100, mert azt szeretnénk, ha minimum száz évig élne, hiszen szeretjük, tiszteljük, sokat köszönhetünk neki, ahogy a magyar labdarúgás is. Ehhez amúgy már csak 32 évet kell teljesítenie.
Összepakoltam, elindultam, nem voltam jó hangulatban, de szerencsére már a kórház bejáratánál összefutottam Csábi Józseffel, aki éppen tőle jött.

– Hogy van? 

– Egyre jobban – jött a válasz, ami feldobott, így felgyorsítottam a lépteimet, remélve, hogy minél hamarabb találkozunk.

Amikor beléptem, a kórterem üres volt. 

– A fia, Gábor levitte a büfébe – mondta az ápolónő, és meg is találtam őket.

Azonnal felismert, kezet nyújtott, de nem tudtam leplezni a zavaromat, így gyorsan kipakoltam a mezt a pici asztalra. 

– Nagyon kedves vagy - kezdte, majd így folytatta: – A legjobb helyen vagyok, ami csak létezhet. Az orvosok, nővérek, a gyógytornászok, a logopédus, mindenki azt akarja, amit én, hogy a lehető leghamarabb felépüljek.

– Ismerlek pár éve, van ehhez türelmed?

– Hitem van. Abban bízom, hogy gyümölcse lesz annak, hogy mindekitől pluszmunkát kérek. Minden nap arra buzdítom a segítőimet, hogy sokkal jobban terheljenek, mint tervezték. Ebben látom az utat, ami nagyon hosszú lesz, de elindultam rajta.

Itt veszi át a szót Gábor, Egervári Sándor fia:

– Eleinte Apu nagyon szerette volna siettetni a dolgokat, de mára megértette, hogy ehhez idő kell.

Nézem az apát és a fiát, és azt látom, hogy Sanyi bácsi valóban a legjobb kezekben van. Amellett, hogy a kórház szakmai stábja mindent megtesz a gyógyulása érdekében, a családja is mellette áll, de nap mint nap tapasztalom, érzékelem, hogy a szurkolók, a volt kollégái, a játékosai is támaszt nyújthatnak a nehéz időkben.

– Napról napra javulok. Egyre több olyan dolgot tudok egymagam megoldani, melyek eleinte csak segítséggel sikerültek. Hidd el, fel fogok épülni! – mondja, és a szemében látom azt a csillogást, amit annak idején a bajnoki, válogatott meccsek előtt.

Elbúcsúzom, mert nem akarom sokáig felfüggeszteni az apa-fia beszélgetést. Kifelé menet gesztenyéket rugdosok, hogy valahogy visszatérjek a hétköznapi rutinba. Eszembe jut, hogy bárki, bármit is gondol, de ebben a helyzetben is Sanyi bácsi a VEZETŐEDZŐ, hiszen túlmunkát követel az orvosi stábtól. Ebben az esetben viszont nem lehet nagy a baj, hiszen most is azt csinálja, amit korábban, meg amit a jövőben is fog...

Utóirat.

Sanyi bácsi!
A hétvégén a Budapest Honvédot fogadjuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Honvédban több, mint félszázszor, az MTK-ban száznál több alkalommal léptél pályára.
Segítene, ha nyernénk szombaton? Egy szavadba kerül.

Sanyi bácsi egyre jobban van

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!