Kézilabda
Poczetnyik Luca

Salkovics: „Nem volt meglepő a sok gól”

Publikálva: 2018.08.27 Frissítve: 2018.08.29 Labdarúgás

Utánpótlás-igazgatónk, Salkovics Gábor gondolatai az idénykezdésről, a folytatásról, és az új szerepkörről.

Hét csapatunk lépett pályára a hétvégén, és mindegyik nyert, így remek fordulón vannak túl korosztályos együtteseink. Íme, az eredmények:

U19: Ferencvárosi TC-MTK Budapest 2-4
U17: MTK Budapest-Ferencvárosi TC 3-1
U16: MTK Budapest-Ferencvárosi TC 4-1
U15: PMFC-MTK Budapest 0-3
U14: PMFC-MTK Budapest 0-2
U13: Videoton-MTK Budapest 2-4 (edzőmeccs)
U12: Videoton-MTK Budapest 1-7 (edzőmeccs)

Ahogy látható, az akadémiai csapatok a Ferencvárosi TC ellen szállítottak hibátlan mérleget, a kicsik pedig két bajnokin és két edzőmérkőzésen arattak győzelmet.

Az akadémiai csapataink meccseiről itt olvasható jegyzőkönyv és részletes beszámoló - kattints!

A kiemelkedő rajtot követően kérdeztük utánpótlás-igazgatónkat, Salkovics Gábort.

– Felelősség örökrangadóval kezdeni, mégis remekül vették a csapatok a nyitányt. Várt ilyen kezdést?
– Az U16-os együttestől nem volt meglepő a sok rúgott gól, a csapatba igazolt támadókat ismerve ez benne volt a gárdában. Az U19-es gárda – az eredményt látva – magabiztosan verte a Ferencvárost. Az U17 az előző idényben oda-vissza csapkodóan játszott az FTC ellen, most jól jöttünk ki a párharcból, jobban is játszottunk ellenfelünknél.

– A középső szekcióban két bajnoki győzelem és két edzőmérkőzés is győzelemmel zárult.
– Az U12 meglepő különbséggel verte a Videotont, az U13 is bajnokinak felérő erősségű csapattal szemben szerzett győzelmet. Az U15-nél jelentős vérátömlesztés volt, főleg támadók érkeztek, akik jól is szerepeltek. Mellettük az akadémiáról is játszanak vissza, nem lesz könnyű számukra az idény, több helyen kell edzeni, helytállni, de minőségben a csapat megfelelő lesz.

– Reális a hasonló folytatás?
– Az U19-es keret nagyon erős, hiába mentek játékosok a másodosztályba kölcsönbe, így is ütőképes csapat állt össze, náluk a jó szereplés ha nem is kötelező, de elvárható. Az U17-es korosztályban a mezőny sokkal kiegyenlítettebb, több közvetlen riválisa akad a csapatnak. Kritikus poszton sikerült erősíteni az idényre, harc van a csapatbakerülésért, így az előzőnél jobb idényt futhatnak. U16-os együttesünk támadólag kiemelkedik a mezőnyből, azt a stílust képviselik, amit az MTK Budapest bármely csapata, de az idekerült játékosok saját tapasztalatai pluszt adnak nekünk. U15-nél javulást várok az előző idényhez képest, de nem szabad elfelejteni, hogy ez alakuló keret, ennek ellenére a szezon egészére nézve elvárható a jobb szereplés. U14-es szinten érkeztek játékosok, de ott szükséges még csinosítani néhány poszton, ugyanakkor vannak értékeink, akiket megfelelően kell kezelni. Ennél a csapatnál ki kell emelni, hogy fizikailag hátrányban vagyunk a korosztályhoz képest, ennek ellenére a technikai képzettség ezt még ki tudja egyenlíteni. U13-nál jöttek-mentek gyerekek, még nem zárult le a keret kialakítása, van aki külföldre megy, került fel az U14-hez is néhány tehetség. Hoztunk néhány játékost, akik jó erőt képviselnek. U12-nél biztatóak az edzőmérkőzések, remélhetőleg a gyerekek úgy fognak teljesíteni, ahogyan eddig játszottak.

Végül az új feladatkörről, és annak nehézségeiről kérdeztük az előző idényben U19-es csapatunkat irányító szakembert.

– Mennyire volt nehéz átállni az irodai munkára a kispadtól, mint utánpótlás-igazgató?
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy bele kellett szoknom, a KISE irányításában már évek óta hasonló szerepkörben tevékenykedem, ha nem is szakmailag, de szervezetileg. Érkezett Gál Csaba személyében hozzánk olyan koordinátor, aki rengeteg terhet levesz a vállamról, a szervezési munkában elidegeníthetetlen érdemei vannak. Itt még meg kell említenem Balogh Orsolyát és Békefi Bettinát is, akik nap mint nap elősegítik a munkánkat, látástól vakulásig dolgoznak, ennek köszönhető, hogy egyről a kettőre jutottunk. A nyár hektikus volt, a double pass audittal foglalkoztunk, időközben a TAO ránk eső részével is volt teendő, mellette pedig az átigazolási időszak is zajlott, amelynek során sok játékos jött, és ugyanannyi ment. Mellette a „kis-szekció” beindításának a munkálatai is elkezdődtek, szerettünk volna saját berkeinkben foglalkozni a teljes utánpótlással, ide szakemberek kellettek. Hat új ember érkezett Agárdra, Budapestre és a kis-szekcióba, ők mindannyian kifogástalanul dolgoznak. Ami biztos, hogy 6-19 éves korosztályokkal foglalkozunk, ez pedig embertpróbáló, de az én feladatomat könnyíti, hogy Agárdon Székely Zsolt, Budapesten pedig Juhász Tibor szekcióvezetőként csinálja a dolgokat, velük könnyű dolgozni, ezt az évek alatt már megszoktam. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!