Tenisz
Piros Zsombor

S. Kovács Ádám: Esélyes, hogy magyar karatésok is legyenek az olimpián (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.08.06 Frissítve: 2016.08.05 Karate

Az MTK Budapest karatésainak vezetője nyilatkozott, miután a sportág felkerült a 2020-as olimpia programjára. Az olimpia2016.24.hu írása.

2020-ban a gördeszkán, a baseballon,a  szörfön és a sportmászáson kívül a karate is helyet kap majd a tokiói olimpián. Az esélyeinkről, a benne lévő esetleges hiányérzetről és a döntés pozitív hozadékairól beszélgettünk S. Kovács Ádámmal, az MTK karateszakosztályának igazgatójával, világjátékok győztessel.

Mit gondolsz a döntésről – szegeztük neki a kérdést S. Kovács Ádámnak?

Óriási dolognak tartom! Ezek nem csak üres szavak, hiszen 27 éve kezdtem el karatézni és 17 éven át voltam a válogatott keret tagja. Onnantól, hogy komolyabban foglalkoztam vele, ott lebegett előttem, hogy valamikor mi is olimpiai sportág leszünk.

Egyébként még most is felfoghatatlan kicsit: bár a Karate Világszövetség (WKF) 40 éve létezik, eddig mindig csak hitegették a sportolókat, hogy majd bekerülnek, de ez egészen eddig nem történt meg. Azt fontos tudni, hogy én és akikkel együtt sportoltam, ugyanolyan edzésmunkát végeztünk és végzünk, mint az összes többi olimpiai sportág – sőt, vannak olyanok is, akiknél keményebben tréningezünk.

Mindig úgy éreztük, annak ellenére, hogy keményen edzünk, nem kapjuk meg azt a megbecsülést, amit egy olimpiai sportág kivívott magának. Én 2009-ben világjátékokat nyertem, akkor az jó alkalom volt arra, hogy kicsit áttörjük ezt a gátat és velünk is foglalkozzanak: sokan beszámoltak a hírről, kaptam érte pénzjutalmat is, de közel sem volt olyan, mintha olimpiai címet nyertem volna.

Elolvasom a teljes cikket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!