Atlétika
Krizsán Xénia

Rosszul kezdődött (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.17 Frissítve: 2018.12.17 Kosárlabda női

A csúnyán, 36–12-re elbukott nyitó játékrész után összeszedtük magunkat a DVTK ellen Tiszaújvárosban, a másik három negyed összesített eredménye 58–45 lett a diósgyőriek javára, akik így 94–57-re nyertek.

Az eleje nagyon nem sikerült, de aztán tudtuk rendezni a sorainkat.

Az első negyedben ellenfelünknek szinte minden bement, 17 mezőnybeli dobáskísérletéből 13 célba talált, ami 76 százalékos pontosság, ilyen hatékonyság mellett már nem is meglepő, hogy 36 pontig jutott tíz perc alatt – csakhogy ebben benne volt a mi kelleténél sokkal puhább védekezésünk is. Hiányzott az agresszivitás az elején, így nem zavartuk meg eléggé a diósgyőrieket ahhoz, hogy hibázzanak, ők pedig, ahogy a fenti számadatok is mutatják, köszönték szépen, és meglehetősen jól éltek a lehetőségeikkel. Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nem az MTK Budapestnek áll, de az egy negyed alatt összeszedett 24 pontos hátrány sok, túl hamar eldőlt a találkozó a számunkra hideg zuhannyal felérő hazai pontzuhatag eredményeképp.

Na de. Az mindenképp csapatunk javára írandó, hogy nem roppant össze, képes volt rendezni a sorait, ráadásul mindezt igencsak tartalékosan. A második negyedben már sikerült megtörni a hazaiak lendületét, majd a térfélcserét követően is, noha ne csapjuk be magunkat, természetesen ebben bizonyára benne van az is, hogy a DVTK már nem ambicionálta annyira a játékot: nehéz, fárasztó sorozatban vannak a hét közben nemzetközi kupameccseket játszó borsodiak, talán tudat alatt is pihenő üzemmódba kapcsoltak, amikor már nem forgott veszélyben a számukra kötelező győzelem. Ezzel együtt dicséretes, hogy a kék-fehérek összekapták magukat, támadásban például vezettek néhány kifejezetten szellemes akciót.

Mondhatni, bebizonyították a tiszaújvárosi közönségnek, hogy ők is tudnak kosárlabdázni.

A legproduktívabbak szokás szerint a magas embereink voltak, bár várható volt, hogy így lesz, hiszen fontos külső emberek estek ki sérülés, vagy betegség miatt. Hegedűs Janka, Szabó Flóra és Weber Fruzsina centertriója 31 pontot tett a közösbe (az összesen 57-ből), és a teljesítményindexek tekintetében is ők hárman lettek az MTK Budapest legjobbjai ezen a vasárnap estén. Ki kell még emelni a helyettes híján immár a sokadik meccsét majdnem végigjátszó irányítót, Czirják Noémit, aki 10 pontja és öt gólpassza mellé négy labdaszerzést is felíratott a neve mellé a statisztika pozitív rovataiba, és a két legfiatalabb, Gróf Tímea és Schiroky Szonja is jól szállt be a meccsbe, utóbbi első pontjait szerezve a női NB I A-csoportjában.

Ezzel véget ért négymeccses idegenbeli sorozatunk – az meg talán még jól jöhet, hogy bár a bajnokság alapszakaszának felénél sem tartunk, az összesen 11 idegenbeli túrából hetet már letudtunk, vagyis a maradék 12 mérkőzésünkből nyolc itthoni lesz.

Végeredmény:
Aluinvent DVTK–MTK Budapest 94–57 (36–12, 20–14, 20–13, 18–18)

Statisztika

Nagy Dóra: – Tartalékosak voltunk, csak kilenc embert tudtam forgatni, így néha olyan felállásban játszottunk, amilyenben eddig szinte sohasem. Az elején katasztrofális volt a védekezésünk, ez el is döntötte a meccset. Ezek után egyet kértem a csapattól – hiszen a Diósgyőr sem játszott teljes csapattal –, hogy legalább egy negyedet nyerjünk meg, végül a negyedikben tudtunk hozni egy döntetlent. Eddig Gróf Timi és Schiroky Szonja kevesebb lehetőséget kaptak, de ma bizonyították, hogy ilyen ellenfél ellen is be lehet őket tenni a rotációba, nagyon szépen játszottak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!