Atlétika
Kulunics Vince

Rg-s lányok modell szerepben

Publikálva: 2017.04.20 Frissítve: 2017.04.20 Ritmikus gimnasztika

A sport és divat eddig sem álltak távol egymástól, de ritmikus gimnasztikázóink még közelebb hozták egymáshoz a két műfajt. A lányok ismét bizonyították, nem csak a szőnyegen állnak remekül helyt. A joy.hu beszámolója.

Szépség, dinamizmus, koncentráció és kecsesség – jelzők, amelyek egyaránt illenek a kifutókon végighaladó modellekre és a ritmikus gimnasztika sportág három felnőtt magyar versenyzőjére: Kis Alexandrára, Pigniczki Fannira és Váray Mírára. A három leány a Mercedes-Benz Fashion Week-en bizonyította, hogy a divatvilág kifutóján ugyanúgy megállja a helyét, mint a ritmikus gimnasztika szőnyegen. Az sportági edzések során elsajátított ritmusérzéknek, mozgáskoordinációnak és kitartásnak köszönhetően magabiztosan vonultak végig az egyedi tervezésű ruhákban.

Kis Alexandra, klubunk versenyzője, így nyilatkozott a bemutatót követően:

– Örök élmény marad számomra a divatbemutató. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy lehetőségünk nyílt a modellek bőrébe bújni. Bár a ritmikus gimnasztika versenyeknek köszönhetően már megszoktam a közönség rám szegeződő tekintetét, azért egy kicsit izgultam, mielőtt a kifutóra léptem. Nagyon tetszett a nekem szánt ruha is, örülök, hogy magyar tervező munkáját viselhettem.

Pigniczki Fanni is otthonosan mozgott a számára eddig idegen terepen.

– Nagyon jól éreztem magam, egészen új élmény volt mindez számomra. Mikor még a színfalak mögött álltam, és tudtam, hogy pillanatokon belül a kifutóra kell lépnem, az az érzés pont olyan volt, mint amit a versenyeken érzek. A gyakorlat bemutatása előtt természetesen izgulok, de amint a szőnyegre lépek csak magamra és az elemekre koncentrálok. Szombaton a kifutó volt a szőnyeg.

Váray Míra  is igazán feldobódottan nyilatkozott:

– Mindig is vonzott ez a világ, ezért különösen örültem a lehetőségnek. Sajnos a bemutató előtti órák nem teljesen úgy teltek, ahogyan terveztük, ugyanis nem várt doppingellenőrzés szólt közbe, így nagyon kellett sietnünk, hogy egyáltalán odaérjünk a show-ra. Végül szerencsére minden jól sikerült és nagyon jól éreztem magam a különleges ruhákban.

Május 19-21-e között Budapesten rendezik a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot, ahol a három felnőtt versenyzőn kívül a magyar junior együttes kéziszer-válogatott tagjainak is szurkolhatunk majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!