Kézilabda
Porobic Zoé

Reményteli hazai bajnoki előtt

Publikálva: 2017.02.24 Frissítve: 2017.02.24 Kosárlabda női

Az alapszakasz végéhez közeledve, izgalmas női kosárlabda összecsapásra van kilátás a ZTE ellen. Megéri szombat este kilátogatni a Városmajorba.

A női kosárlabda NB I 19. fordulójában zalai vendégei lesznek női kosárlabdázóinknak, akik aktuális ellenfelüktől három helyre, hat győztes meccsre vannak ugyan, de a találkozó kimenetelét nehéz megjósolni.

A két együttes legutóbbi találkozásakor viszonylag sima 67-47-es győzelmet aratott a hazai gárda Zalaegereszegen, azonban nemcsak az azóta edzőváltáson átesett budapesti alakulat, de Gáspár Dávidék kerete, játéka is sokat változott.

Januárban gyakorlatilag légióst cserélt erőcsatár poszton a ZTE Női Kosárlabda Klub, Ashley Daniels helyét Whitney Bays vette át, aki fiatalosabb, lendületesebb játékot, de közel azonos statisztikákat hoz eddig.

Amerikait amúgy sem nélkülöznek a kékek, Kirby Burkholder személyében az egész magyar bajnoki mezőny legponterősebb játékosát fogadhatjuk a fővárosban. A 17,6 pontot, 6,1 lepattanót átlagoló bedobóra nagymértékben épít az egerszegiek fiatal vezetőedzője, 1-1 elleni játékaival, decens hatékonysággal vezette már hét győzelemre csapatát.

Ha már győzelmek, az alsóházi csapatok mindegyikét – BEAC Újbuda, PINKK Pécsi 424, MTK Budapest – legalább egyszer felűlmúlta a ZTE NKK, de meglepetésre a Ceglédet is sikerült otthon legyűrniük, illetve oda-vissza a Vasas Akadémiával is elbántak.

Városmajori részről új igazolásról már beszámolhattunk, Tarnai Kata a kispadról adhat némi mélységet, plusz energiát a lányoknak. Nem ennyire jó hír már Semsei Barbara múlt hétvégi vádlisérülése, Semő a héten egyáltalán nem tudott edzeni, így a hétvégi játékát sem kockáztatja meg Nagy Dóra vezetőedző. Az aktív rotáció tehát így újból tízfősre szűkül, igen kevés variációs lehetőséggel operálhat a fővárosi stáb.

Mindenképp a zalai gárda számít a találkozó esélyesének, mely tengerentúli játékosain túl jó pár remek magyar kosarast, sőt ismerősöket is soraiban tud. Nagy Dóra labdabiztos, agresszív játékával 12 pont felett átlagol, de magasposzton Hegedűs-Őri Györgyi és Horváth Zsófia is komoly rutint képvisel. És akkor az ismerősök, hiszen Böröndy Vivien és Orsó Viktória is eltöltött éveket a Városmajorban, 2015-ös távozásuk után először térnek vissza az MTK Budapest Kosárlabdacsarnokába.

Ugyanakkor akár a legutóbbi fordulóban nyújtott teljesítményük is kiindulópont lehet az MTK Budapest szakvezetése számára, hiszen múlt hétvégén hazai környezetben égett meg a ZTE NKK az ellen a PINKK ellen, kiket hónapokkal ezelőtt legyőztek kék-fehér kosarasaink. Agresszív védekezésükkel egészen penetráns dobószázalékba hajszolták ellenfelüket a pécsiek, az egerszegi hatékonyság középtávolról 7 százalékos, távolról 12 százalékos volt.

Amennyiben Zsovár Orsiéknak hasonló módon sikerül kikapcsolni a zalaiak legfőbb húzóembereit, az utolsó percekig meccsben maradhatnak a budapesti kék-fehérek. Persze a viszonylag szűk kerettel ez embertpróbáló feladat lesz, de a lányok tudtak bizonyítani már hasonlóan feszült, szoros helyzetben. Most csak egyetlen lépéssel kell többet megtenni!

MTK Budapest - ZTE NKK Női kosárlabda NB I. 19. forduló

Február 25. 18:00 óra MTK Kosárcsarnok 1122 Acsáy Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől!)

/ kép forrása: kosarsport.hu /

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!