Atlétika
Jankovics Dániel

Reményfutam után dobogó

Publikálva: 2018.11.04 Frissítve: 2018.11.04 Rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoang ezüstérmet szerzett Calgaryban 500 méteren.

A váltóval olimpiai bajnok korcsolyázó mindkét délelőtti reményfutamát megnyerve jutott negyeddöntőbe, amelyet az ötödik, legrosszabb pozícióból rajtolva is sikerrel vett, egészen a második helyig felküzdve magát. A selejtezőből egyenes ágon idekerült bátyja, Liu Shaolin Sándor könnyedén, futamgyőztesként jutott a legjobb tíz közé, ahol aztán ugyanabba az ötösbe kaptak besorolást, és ott szerepelt a szám specialistája, a legrövidebb távon Pjongcsangban olimpiai aranyérmes, kétszeres világbajnok Vu Ta-csing is.

A kínai versenyző mögött Liu Shaoang lett a második, bátyja negyedikként a kisdöntőbe került. A fináléban nem változott a sorrend, Vu mögött a 20 éves Liu Shaoang ismét második lett, a 22 esztendős Liu Shaolin pedig a B-döntőt megnyerve hatodikként zárt.

A vk-programban ezen a viadalon debütáló vegyesváltó elődöntőjében a magyarok Varnyú Alex, Jászapáti, Bácskai Sára Luca, Liu Shaoang összeállításban harmadikként értek célba a kínai és dél-koreai négyes mögött, azaz vasárnap, a kisdöntőben léphetnek jégre. Az olimpiai aranyérmes férfi staféta – a pjongcsangi aranynégyesből az egyéves pihenőt tartó Knoch Viktor helyett Varnyú Alex szerepelt – bírói döntéssel került fináléba, ugyanis a kínai kvartett szabálytalansága miatt elesett, így a zsűri ítélete is kellett ahhoz, hogy az éremkért csatázzon a befejező napon.

Vasárnap a másik 500-as és az 1000 méteres viadalra kerül sor a staféták fináléi mellett.

Forrás: MTI

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!