Kézilabda
Török Lilly

Remek újrakezdés

Publikálva: 2020.06.22 Frissítve: 2020.06.22 Sakk

A sok jó MTK-s eredmény közül Gehér Koppányé a legjobb: ifjú sakkozónk harmadik helyezett lett Balatonlellén, ahol a karanténidőszak utáni első hazai versenyt rendezték.

A hosszú karantén idején a sakkozók ugyan tudtak online játszani, azért ez a játék is élőben az igazi, így nagy örömmel fogadta a hazai mezőny, hogy a nehéz periódus után Rigó János versenyszervező bátran belevágott a Benkő Pál-emlékverseny megszervezésébe, és sikerrel le is bonyolította a fesztivált, amely a hétvégén fejeződött be Balatonlellén.

Jó hírünk, hogy sok MTK-s versenyző vett részt rajta, és a legtöbben jól, sőt kiemelkedően szerepeltek.

Az élre mindenképp az kívánkozik, hogy az úgynevezett open kategóriában kilencből hét ponttal a harmadik helyet harcolta ki Gehér Koppány, akinek 2440-es teljesítménye magáért beszél. A gyengébbeket biztosan verte, sajnos azonban Czebe nagymester ellen nem sikerült jól befejeznie az agyonnyert végjátékát. Sikerében nagy része van edzőjének, Antal Gergely nagymesternek.


Kiváló teljesítménnyel hat ponttal a kilencedik helyen zárt Kovácsy Barnabás. Ő nyerte a csapatból a legtöbb élőt (58-at). Hosszabb gyengélkedést zárt le e fényes eredménnyel, és túljutott a 2200-as élőponthatáron, Juhász Ármin - ő az edzője Mátyássy Lázárnak és Szalay-Őcsák Bánknak is - edzései nagyon hatásosak voltak. Juhász Ágoston nem lehet elégedett 5.5 pontjával és 17. helyével: több jól álló partit rontott el durva elnézéssel. Rosszul sikerült a verseny Virág Bálintnak, aki öt ponttal 21. lett - feltétlenül meg kell keresnie a balsiker szakmai okait! Lakatos Tamás (edző: Horváth József) rossz kezdés után magára talált, öt ponttal a 24. helyen végzett, és 29 élőpontnak örülhetett. Mátyássy Lázár is öt pontot szerzett, 25. lett, ő 50 élőnek örülhet, a továbbfejlődéshez a gondolkodási idejével kell sokkal jobban gazdálkodnia. 26. lett szintén öt ponttal Szalay-Őcsák Bánk, aki az utóbbi időben rengeteget fejlődött, és hamarosan túljut a 2000 pontos határon. A 27. helyen Haszon Kamilla Sára zárt 4.5 ponttal, aki régen nem indult már egyéni versenyen. Jól játszott a maga vad, éles stílusában, ám sajnos az utolsó fordulót elrontotta, így nem lehet elégedett eredményével. Szintén 4.5 pontot szerzett a 31. helyezett Forgács András, a 33. helyezett, 4.5 pontos ifj. Faras Ottótól bizony többet vártunk. Négy pontot ért el és a 37. helyen végzett Fodor Kornél, aki parádés első félidő után elrontotta a verseny végét, de így is 26 élőt szerzett. Tóth Lili (edzők: Ribli Zoltán, Sárosi Zoltán, Berta Sándor) három ponttal az 57. helyen fejezte be a viadalt: az erős mezőnyben jól helytállt, pontokat szerzett, játszmáiban több is benne volt. Húga, Tóth Fanni hősiesen vállalta az erősebbekkel való játékot.

Az IM-körben nagy reményekkel indult Öngüt Tamás Günes, de ezúttal nagyon rosszul ment neki, a kilencedik helyen zárt 2.5 ponttal. Tomi tehetséges és képzett játékos, majd edzőivel kielemzi, hogyan fordulhat elő ekkora formaingadozás.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!