Atlétika
Nemes Rita

Remek rajt

Publikálva: 2017.09.29 Frissítve: 2017.09.29 Rövidpályás gyorskorcsolya

Kiválóan szerepeltek az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolyázói a világkupa-sorozat budapesti állomásának első napján.

Az 5000 méter első selejtezőjében az Egyesült Államok csapatával csatázott nagyot a Knoch, Burján, Varnyú, Liu Shaoang összetételű férfi váltónk, de végül az első helyen jutott tovább a magyar kvartett.

A második körben Varnyú Alex helyét Liu Shaolin Sándor vette át, de egy rossz váltás miatt nehéz helyzetbe került a magyar csapat. Liu Shaolin Sándor végül a második, továbbjutást érő helyre hozta be a házigazdákat, Kína mögé.

– Viktor lökte be Csabát, aki átesett a kínai lábán. Szerencsére Viktor azonnal kapcsolt és leváltotta a jégen fekvő Csabát, én pedig egyből bevágtam elé, mert ha még fél kört kell mennie, akkor elúszik a futam – mesélte Ádó.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra összetételű női váltó Kínával és Kazahsztánnal küzdött nagyot a 3000 méter első selejtezőjében, de végül simán továbbjutott.

A második körben Kónya Zsófia helyett már Bácskai Sára lépett a jégre. A magyar váltó ezúttal a kanadaiakkal versengett az első helyért, amelyről ugyan lemaradt, de a magyar lányok így is készülhetnek az elődöntőre.

– Csütörtökön jószerivel másfél év után versenyeztem először egyéniben, ami meg is látszott a teljesítményemen, meg voltam szeppenve, emiatt egy könnyebb futamot rontottam el – mesélte Heidum Bernadett, az MTK Budapest versenyzője. – Szerencsére ma már sokkal jobban ment. Kívülről könnyűnek tűnhetett a váltó továbbjutása, de nem volt az, a kanadaiak óriási tempót diktáltak, nagyon elfáradtunk a végére.

Forrás: MTI

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!