Atlétika
Nagy Marcell

Remek győzelem az elődöntőben, egyesben

Publikálva: 2017.02.26 Frissítve: 2017.02.26 Tenisz

Timi ellenfele a vasárnapi fináléban Lucie Safarova lesz a budapesti BOK Csarnokban.

Hungarian Ladies Open (250 ezer dollár, fedett pálya), egyes, elődöntő
Babos Tímea (1.)-Julia Görges (német, 3.) 7-5, 6-1
A mérkőzés 1 óra 22 percig tartott a budapesti BOK Csarnokban.

– Nagyon örülök, hogy győztem a remek hazai közönség előtt. Kiváló hangulat volt, köszönöm mindenkinek! Nehéz mérkőzésre számmítottam, az is volt. Julia nagyon jó játékos, tartottam az elődöntőtől. Ez látszódott is a mérkőzés első részében, amikor nem tudtam élni a lehetőségeimmel. De utána igyekeztem még agresszívabb lenni, és sikerült is uralni az elődöntőt. Sajnálom a párost, de természetesen remélem, hogy Lucie regenerálódik vasárnapra, hiszen nagyon kedves lány. Várom a vasárnapi mérkőzést. Remélem, hogy ismét sokan leszünk majd. – nyilatkozta Babos Tímea saját honlapjának.

Timi legutóbb tavaly Florianopolisban játszott egyesben elődöntőt a WTA Touron, szombaton a Magyar Tenisz Napján pedig ismét nagy esélyt előtt állt. A 23 éves hazai játékos ki is használta a lehetőséget, rendkívül stabil és összeszedett teljesítménnyel múlta felül sokkal rutinosabb ellenfelét.

Az 53 perces első szett elején Timi bréklehetőséghez jutott, de a negyedik gémben még megmenekült Görges. Mindkét játékos igyekezett keményen játszani, rendkívül kiegyenlített volt az elődöntő. A nyolcadik gémben Timi újabb két bréklabdához jutott, de kisebb hibák miatt ezúttal sem sikerült élnie az esélyekkel.

Aztán 6-5 után már megváltozott minden! Timi bátran és pontosan támadott, míg ellenfele ekkor már nem játszott stabilan. A magyar játékos 15-40-nél két szettlabdához jutott és ezúttal már az első lehetőséget sikerült kihasználni!!!

A második játszma már sokkal simábban alakult. Timi rengeteg nyerőt ütött, ritkán rontott. Görgesnél ez éppen fordítva alakult, ráadásul ekkor a német játékos ideges is volt.

Timi 1-0, majd 3-0 után is brékelt, sőt 5-0-ra is vezetett. Görges ekkor már nem hitt a fordításban, végül a magyar játékos 15-re szerválta ki az elődöntőt.

Timi ellenfele a vasárnapi fináléban a 2. helyen kiemelt, a világranglistán 47. Lucie Safarova lesz. Az 1987. február 4.-én született cseh játékos karrierje legjobbjaként 5. (2015. szeptember 14.) volt. Eddig 7 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert egyesben. 2015-ben a Roland Garroson döntős, míg 2014-ben Wimbledonban elődöntős volt.

Timi és Safarova eddigi kétszer találkozott egyesben: 2012-ben Eastbourne-ben 3-6, 6-3, 7-6-ra, míg 2014-ben a US Openen 6-4, 7-5-re nyert a cseh játékos.

A magyar és a cseh játékos szombaton párosban is pályára lépett volna az elődöntőben. De Safarova lábsérülésre hivatkozva visszalépett.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!