Taekwondo
Salim Sharif

Régi riválisok rangadója

Publikálva: 2019.04.10 Frissítve: 2019.04.10 Kosárlabda női

A BEAC a bentmaradást vívhatja ki ellenünk szerda este, de mi is azért küzdünk. Érdekes mérkőzés kezdődik el a Gabányi-sportcsarnokban fél nyolckor.

Máris folytatódik a playout: szerda este a BEAC-hoz látogatunk. Bár ebben az idényben már másodszor, majdnem fél év év telt el az előző meccsünk óta, amelyet a Gabányi-sportcsarnokban játszottunk, az ugyanis még október 20-án volt, az alapszakasz negyedik fordulójában. Akkor nagyon szoros mérkőzést játszottunk, 65–60-ra nyert a házigazda, amelyet a hajrában kétszer is megközelítettünk egykosárnyi különbségre. Aztán sajnos a visszavágón visszavágás helyett súlyos vereséget szenvedtünk, január 26-án a villámléptű és 24 pontig jutó Papp Klaudia vezérletével hazai pályán 49–80-ra kaptunk ki régi riválisunktól – egyébként olyannyira régi riválisok vagyunk, hogy a két klub együttesen 250 éves volt tavaly. Ez bizony egy negyed évezred!

A fekete-fehérek jelenleg négy ponttal előznek meg bennünket a tabellán, tehát ha most győznek, egészen biztos, hogy előttünk végeznek a 2018/19-es idény végén. Egyszersmind ezáltal matematikailag is biztossá válna, ami már jelenleg is majdnem az: a PINKK Pécsi 424 együttesével küzdünk a bentmaradásért. De hátha el tudjuk még kicsit odázni, hogy kétcsapatosra szűküljön a kiesés elkerüléséért zajló rájátszás, hátha összejön egy bravúr Budán! Ehhez hasonló szellemben kell folytatnunk, ahogy szombaton a Vasas ellen küzdöttünk: keményen, harcosan hátul, és bátran, a centerek mellett a mezőnyposztokon is ponterős teljesítményeket előrántva a cilinderből elöl. Olyanokat, mint amilyennel például Süle Krisztina és Pusztai Sára rukkolt elő a Városmajorban.

Nehezítő körülmény, hogy legutóbbi találkozásunk óta a BEAC tovább erősödött, ugyanis újabb idegenlégióst szerződtetett az amerikai center, Stephanie Kostowicz személyében. Az eddigi négy bajnokiján 19.3 pontot átlagolt, ami még imponálóbb, a mezőnyből 72 százalékos pontossággal célozva. Ellenfelünk ráadásul megnyerte az előző két mérkőzését, tehát jó passzban van, és nemcsak a sorozatban harmadik győzelem megszerzése, no meg az ellenünk való idénybeli harmadik diadal kivívása motiválja, hanem a bentmaradás bebiztosítása négy fordulóval a zárás előtt. Szép szerda estéje lenne, ha így lenne, de bizonyára megbocsátják Újbudán, hogy mi ennek az elrontására törekszünk a magunk szerény eszközeivel. És becsületesen felkészültünk.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. április 10., 19:30

ELTE BEAC Újbuda–MTK Budapest

Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Goda László, Győrfy Ruben (Hartyáni Zsolt)

Gabányi László Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!