Atlétika
Szabó Beatrix

Rangos atlétikaverseny a Lantoson

Publikálva: 2017.08.25 Frissítve: 2017.08.25 Atlétika

A legjobb juniorok és ifik mérik össze tudásukat.

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik az atlétikai ifjúsági és junior magyar liga döntőjét a Lantos Mihály Sportközpontban. A rangos megméretés versenyigazgatójával, Somogyi Jánossal beszélgettünk az eseményről.

Korábban ilyen ligaverseny csak a felnőtteknél volt, így a Magyar Atlétikai Szövetség szeretett volna az ifjúságiak és a juniorok számára, a nyár végére olyan lehetőséget biztosítani, amivel megnyúlik a versenyidőszak. Sorozatversenyről van szó, tehát több állomáson kell helytállniuk az atlétáknak, így a pontversenyben elfoglalt hely alapján derül ki, kik is vehetnek részt ezen a versenyen, a döntőn – ami remek kezdeményezés a Magyar Atlétikai Szövetség részéről. Az első nyolc helyezettnek pénzjutalom is üti a markát, ami plusz motivációt adhat a résztvevőknek.

– Fontos, hogy a fiatalok számára legyen egy olyan megmérettetés, ami az atlétikai szezon végére is ösztönzést biztosít.

– Mind az ifik, mind a juniorok számára kiváló lehetőség arra, hogy a szeptemberi versenyekre is formában maradjanak, és jó eredményeket érjenek el.

– A Lantos Mihály sportközpont – ahol az MTK Budapest atlétái készülnek – egyre több presztízsversenynek adhat otthont.

Nagy örömmel vettük a szövetség felkérését arra, hogy rendezzük meg ezt a rangos versenyt. Megfelelően felkészült a szervezőbizottságunk a lebonyolításra, már csak a jó idő kell ahhoz, hogy élvezetes versenyt lássunk. A legjobb atlétáink nagyon szeretik ezt a pályát, szeretnek itt versenyezni, így remélhetőleg sok egyéni csúcsot és izgalmas küzdelmet látunk, főleg az MTK Budapest versenyzőitől.

– Kék-fehér színekben képviselteti magát Marosi Viktória, Petry Alexandra, Deutsch Domonkos, Veres Bernadett és Gazdag Florina is.

– A hazai pálya előnye sokat jelenthet számukra. Remélhetőleg idei legjobbjukat, vagy akár az egyéni csúcsukat is megközelíthetik, esetleg megdönthetik. Ezen a pályán készülnek hétről-hétre, így esélyük van arra, hogy javítsanak a pozíciójukon az összetett pontversenyben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!