Kézilabda
Farkas Johanna

Rangadót vesztettünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.24 Frissítve: 2018.11.25 Kosárlabda női

Vezéráldozatot is követelt az újabb MTK-Vasas női kosármeccs

Rangadó várt női kosarasainkra szombat délután, hiszen a fővárosi rivális Vasas Akadémia látogatott a Városmajorba. Mindkét együttes egy-egy győzelmet gyűjtött eddig az NB I-ben, Nagy Dóra tanítványai a két héttel ezelőtti, PINKK ellen nyújtott teljesítményt igyekeztek megismételni.

A kezdő ötös bár ugyanaz maradt – sérülés miatt Koch Dóra továbbra is hiányzott –, Czirják Noémi, Szeitl Vanessa, Süle Krisztina, Wéber Fruzsina és Szabó Flóra rajtoltak hazai részről. Az első negyed derekáig tartottuk magunkat. Igaz, mindkét oldal sok hibával játszott, akadtak bőven pontatlanságok, a rangadó tétje érezhetően hatott a játékosokra.

Vani és Fruzsi duplái után Noncsi kosarával még vezettünk 8-6-ra, azonban innentől rákapcsoltak vendégeink. Földi Attiláék előbb 8-0-ás szériát produkáltak, majd 10-16-nál időkérésre is kényszerítették Nagy Dórát. Agresszív letámadásuk sok hibába kényszerítette a csapatot, rengeteg eladott labdával zártuk az első tíz percet, melyekből pontokat tett a táblára a Vasas.

Rövid pihenő után jött csak a java. Az ex-MTK játékosok, Böröndy Vivien és Vukov Szonja megszórta a hazai gyűrűt, a differencia már 15 pont fölé nőtt, mikor Nagy Dóra kikérte újabb idejét. A második etap felénél kisérleteztünk szuper magas, három centeres szerkezettel is, zóna védekezéssel, nem lehet mondani, hogy ne próbáltunk volna meg mindent a zárkózás érdekében.

Az elképesztő hőfokon pörgő Vasas védekezése ellen nem akadt semmilyen ellenszerünk. Egymás után hajszoltak hibába minket, lejáró támadóidők vetettek váget támadásainknak, semmi sem akart sikerülni.

Miután a második negyedben is húsz pont fölött termelt ellenfelünk, nagyszünetre tetemes, 23 pontos előnyt alakítottak ki.

Fordulás után sikerült megmutatni igazi arcunkat, azt, amellyel győztünk a PINKK ellen is. Feljavult védekezésünk, sokkal agresszívabban vettük fel az embereket saját térfélen. Ez a lendület pedig húzta magával a támadásokat is, Noncsi triplájánál húsz alá nyomtak a differenciát. Ezután azonban hosszabb játékmegszakítás következett. Irányítónk, Pusztai Sári szörnyen érkezett egy dobása után, egyből fájdalmak között rogyott a földre és mindenki érezte, hogy nagy a baj. Amint van hírünk állapotáról, azonnal beszámolunk róla.

Bár támadásban még mindig nem tudtunk kellő sebességre pörögni, a dobások sem voltak pontosak, de védő oldalon a legjobb játékrészünket tudtuk le. Két vendég időkérés is érkezett zsinórban, Földi Attila érezte, hogy az MTK-nál a momentum.

A tetemes félidei hátrányt azonban csak minimálisan tudtuk lefaragni. Második sportszerűtlen hibája után ugyan kiszállt a mérkőzésből Böröndy Vivien, 15 pont alá alig-alig lehetett nyomni a különbséget. Vendégeinknál a fiatal Dombai Réka megállíthatatlannak bizonyult, de rajta kívül is öt társa kétszámjegyű pontot tett a közösbe. Az utolsó percekben részünkről Vani remekelt, egyéni villanásaink azonban ahhoz kevesek voltak, hogy ekkora hátrányt ledolgozzunk.

Végeredmény: MTK Budapest - Vasas Akadémia 61-83 (10-20, 12-25, 20-14, 19-24)

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Sajnálom,hogy nem úgy kezdtük a meccset, mint ahogy a második félidőt. Ha kezdetektől fogva azt a védekezést hozzuk, akkor más eredmény állna a táblán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!