Atlétika
Krizsán Xénia

Rangadó előtt

Publikálva: 2015.11.04 Frissítve: 2015.11.08 Kézilabda

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését játssza szombaton, a jelenleg a tabella kilencedik helyén álló MTK Budapest: közvetlen riválisa, a tizedik helyezett Mosonmagyaróvári KC SE látogat az Elektromos Sportcsarnokba.

Egy esetleges győzelemmel Golovin Vlagyimir együttese folytathatja a felzárkózást a középmezőnyhöz, míg vereség esetén nem kizárt, hogy ismét kieső helyen találják magukat a kék-fehérek.

 

Egy pont. Mindössze ennyi az MTK Budapest előnye szombati ellenfelével szemben a tabellán. A kék-fehérek a Budaörs és a Fehérvár ellen tudták begyűjteni a két-két pontot, míg Békéscsabáról eggyel távoztak. A Mosonmagyaróvár ezzel szemben magabiztosan, 11 góllal verte a lila-fehéreket, viszont mindössze egy találattal tudta csak felülmúlni a Budaörsöt. 
A fentiekből is látszik, hogy szoros mérkőzésre számíthatnak a szombati találkozóra kilátogató szurkolók. Tudja ezt a hazaiak mestere, Golovin Vlagyimir is:

– Rendkívül fontos meccs lesz, egyik közvetlen riválisunk ellen. Mindenképpen győzelmet várok, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű, nagyon sok múlik majd a pillanatnyi formán. Alapvetően ugyanúgy készülünk, mint bárki más ellen: a szövetség által biztosított felvételeket elemezzük ki a csapattal, felkészülünk az ellenfélből, de természetesen igyekszünk a saját játékunkat játszani. 

Valószínűleg nem sokan tudják, de az idei bajnokságban az MTK Budapest ellen szerezte a legkevesebb gólt a Győri Audi ETO KC, és ebben nem kis szerepe van a parádés formában védő Ignácz-Pethő Renátának. A kék-fehérek hálóőre minden bizonnyal szombaton sem fog unatkozni: erre a vendégek két negyvengólos játékosa, Kiss Nikolett és Szepesi Ivett a garancia (csak összehasonlításképpen: az MTK Budapest két legeredményesebb játékosa a 31 gólos Lilija Gorilszka, illetve Valovics Nóra, 26 találattal). Persze nem kell félteni Ignácz-Pethőt, aki bár nehéz meccsre számít, de mindenképpen itthon tartaná a két pontot:

– Mindegyik csapat minden játékosából készülünk külön-külön. Az videó elemezés során felmérjük, hogy ki, hova szeret lőni, kitől, mire számíthatunk. Persze nem jósolható meg minden esetben, hogy az adott játékos mit fog csinálni, de fontos, hogy a meccsen tudjam, mi vár majd rám.

Tehát a játékosok és a szakmai stáb szeme előtt már csak a szombati találkozó lebeg, gőzerővel készül mindenki. Kis szurkolói segítséggel még jobban ki lehetne használni a hazai pálya előnyét, így adott a jelszó: Szombaton irány az Elektromos Sportcsarnok! Hajrá MTK!

Rangadó előtt

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!